A Manchester City nagy csatában ejtette ki az Arsenalt az FA-kupából

fbl Horizontal
Manchester City's Dutch defender Nathan Ake (C-R) celebrates with teammates after scoring their opening goal during the English FA Cup fourth round football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on January 27, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban első helyen álló Arsenal a második helyezett Manchester Cityvel találkozott az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A gólnélküli első félidő után a második félidőben Aké góljával Pep Guardiola csapata megszerezte a vezetést. Az Arsenal mindent megtett az egyenlítésért, de gólt nem tudott szerezni, így a Manchester City csapata ünnepelhette meg a továbbjutást.

Az Arsenalnál a hosszabb ideje sérült csatár, Gabriel Jesus mellett a középpályások közül Martin Ödegaard, Martinelli sem volt tagja a kezdőnek. A londoniak védelméből William Saliba hiányzott, a kapuban pedig nem Aaron Ramsdale, hanem Matthew Turner állt. A Citynél is a második számú kapus Stefan Ortega játszott, és bekerült a csapatba a 18 éves jobbhátvéd, Rico Lewis.

Lendületesen kezdtek a csapatok, és már a 10. percben Erling Haaland ollózásával megszerezhette volna a vezetést a Manchester City. Egy bő negyedóra múlva De Bruyne 17 méterről, középről csavart a kapu mellé.

Leandro Trossard veszélyesen játszott az első félidőben Forrás: AFP/Oli Scarff

Az Arsenal főleg a frissen igazolt Trossard és a cserecsatár Nketiag révén veszélyeztett, de az első félidőben nem született gól a meccsen.

A második félidőben még feljebb kapcsolt támadásban a Manchester City. Főleg De Bruyne beadásai és veszélyes passzai okoztak sok gondot a londoni védőknek a tizenhatoson belül.

Haalandot szorosan őrizték Forrás: AFP/Oli Scarff

A nagy nyomásnak végül meglett az eredménye, mivel a 65. percben a City megszerezte a vezetést: a csereként beállt argentin világbajnok támadó Julián Álvarez távoli lövése után a bal kapufáról pattant ki a labda pont Grealish elé. Az angol válogatott pár másodpercig tartotta a labdát,

majd a tizenhatoson belülre érkező Aké elé tálalt, aki jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A londoniak azonban nem adták fel, és főleg a brazil Martinelli lendületes játékával sok veszélyt teremtettek a City védelmének baloldalán.

Arteta csapata gólt azonban nem tudott már szerezni, így a Manchester City továbbjutott az Arsenal ellen a FA-Kupa nyolcaddöntőjébe.

FA-Kupa
Nyolcaddöntőbe jutásáért

Manchester City–Arsenal 1-0 (0-0)