NBA: hoppá! Doncicékhoz került a Netstől az All Star-játékos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.05. 22:06
null
Kyrie Irvinget Luka Doncicékhoz cserélte el a Brooklyn Nets (Fotó: Getty Images)
Óriási üzletet kötött egymással az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Brooklyn Nets és a Dallas Mavericks, egy trade keretében a texasiakhoz kerül New Yorkból az All Star-játékos, Kyrie Irving, aki így Luka Doncic csapattársa lesz.

 

A liga honlapján részletesen beszámolt az üzletről. Eszerint a Brooklyn Netstől Dallasba teszi át székhelyét a nyolcszoros All Star-játékos, korábbi 1/1-es választott és 2016-os bajnok Kyrie Irving – és a The Athletic szerint Markieff Morris is, de utóbbit a liga honlapja nem erősítette meg. A Mavericks is meghatározó játékos(oka)t adott Irvingért, Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith is a Netsnél folytatja, ráadásul a Brooklyn még egy 2027-es és egy 2029-es második körös választási jogot, valamint egy lehetséges 2029-es első körös választást is kapott Irvingért.

Irvinget egyébként a február 9-i határidő előtti tette átadólistára a Nets a játékos kérésére, ezért nem lépett pályára a csapat szombati, Washington Wizards elleni mérkőzésén – igaz, a klub azt kommunikálta, Irving megsérült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik