Vágólapra másolva!
A portugál Cristiano Ronaldo és az angol Harry Kane is győztes mérkőzésen lett egyedüli csúcstartó a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának első játéknapján, csütörtökön.

Ronaldo kezdőként kapott lehetőséget a Liechtenstein elleni hazai összecsapáson, így karrierje első állomásán, Lisszabonban ünnepelte 197. válogatottságát, amivel rekorder lett a futballtörténelemben. Az ötszörös aranylabdás klasszis az 51. percben büntetőből, a 63. percben óriási szabadrúgásból szerzett góljával tette teljessé az ünnepet.

A 2021-es Európa-bajnoki döntő két résztvevője, a címvédő olasz, valamint az angol válogatott Nápolyban lépett pályára. Az összecsapást megelőzően Gianluca Viallira, a januárban, ötvennyolc éves korában elhunyt legendás játékosra emlékeztek. A vendégek már a 13. percben vezetést szereztek, a második gólt pedig Kane szerezte büntetőből. A Tottenham Hotspur csatárának ez volt az 54. találata a nemzeti csapatban, amivel Wayne Rooneyt maga mögé utasítva az örökrangsor élére lépett.

Harry Kane is egyedüli csúcstartó lett Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló:
C csoport:
Olaszország-Anglia 1-2 (0-2)
Észak-Macedónia - Málta 2-1 (0-0)

H csoport:
Dánia-Finnország 3-1 (1-0)
San Marino - Észak-Írország 0-2 (0-1)
Kazahsztán-Szlovénia 1-2 (1-0)

J csoport:
Portugália-Liechtenstein 4-0 (1-0)
Szlovákia-Luxemburg 0-0
Bosznia-Hercegovina - Izland 3-0 (2-0)