Bayern: Nagelsmann távozott, Tuchel váltja a kispadon – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 17:51
A csütörtöki sajtóhírek igaznak bizonyultak: a Bundesliga-címvédő Bayern München bejelentette, menesztette jelenlegi vezetőedzőjét, Julian Nagelsmannt, akit Thomas Tuchel vált a kispadon.

Nagelsmann búcsúzott, Tuchel érkezett (Fotók: AFP)
Nagelsmann búcsúzott, Tuchel érkezett (Fotók: AFP)
Nagelsmann búcsúzott, Tuchel érkezett (Fotók: AFP)

Nagelsmann búcsúzott, Tuchel érkezett (Fotók: AFP)
Nagelsmann búcsúzott, Tuchel érkezett (Fotók: AFP)

Csütörtökön már több nemzetközi és német forrás is beszámolt a lehetséges váltásról, péntek délután pedig a hivatalos bejelentés is megtörtént.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta pontosan Nagelsmann kenyérvesztését, mert bár a bajorok jelenleg nem állnak a Bundesliga élén (a Borussia Dortmund mögött egypontos a hátrányuk 25 forduló után), a Bajnokok Ligájában simán kiejtették a Paris Saint-Germaint, bejutva a negyeddöntőbe. Több forrás szerint a vezetőséggel és a játékosokkal sem volt felhőtlen a viszonya a 35 éves trénernek, de konkrétumok még nem szivárogtak ki.

Nagelsmannt 2021 nyarán nevezte ki a bajorok vezetősége, azóta pedig 85 tétmeccset töltött a kispadon. Nyert egy német bajnoki címet, de a Német Kupában és a BL-ben nem tudott maradandót alkotni – igaz, nem is volt rá sok ideje. Bármi is lehetett a menesztés oka, az egyik legtehetségesebb edzőnek tartják, így vélhetően nem sokáig marad munka nélkül.

A helyére kinevezett Thomas Tuchelnek ősz óta nem volt klubja, akkor a Chelsea-től menesztették. A Bajnokok Ligája-győztes német edző legutóbb a Borussia Dortmundnál dolgozott Németországban, most épp korábbi csapatát kéne legyőznie a bajnoki versenyfutásban. Tuchel a hivatalos közlemény szerint 2 évre írt alá.

Magyar szempontból kiemelten fontos, hogy a hivatalos közlemény szerint Nagelsmann teljes stábja távozik, így nem lenne meglepő a korábbi munkakapcsolatukat nézve, ha Thomas Tuchel másodedzője ezúttal is Lőw Zsolt lenne, de erről egyelőre nincs információ.

Tuchel hétfőn tart először edzést a keretnek.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik