Eb 2024: a Gracenote szerint Magyarországnak 84 százalék esélye van a kijutásra

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.29. 16:21
null
A Gracenote jelenleg több esélyt lát a magyar Eb-szereplésre, mint az olaszra (Fotó: Földi Imre)
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote – az Eb-selejtezők első szakasza után frissített – elemzése szerint Magyarországnak már 84 százalék esélye van kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra.

 

A selejtezők kedden lezárult első etapja után a cég elemzése szerint a kijutásra a Svájc, Portugália, Franciaország, Anglia négyes pályázik a legnagyobb eséllyel (98 százalék). Az „éllovas” kvartettet Belgium követi a rangsorban (96 százalék), majd Szerbia és Horvátország nevével folytatódik a lista (egyaránt 95 százalékkal).

A 2024-es Eb-re való közvetlen kijutásra legnagyobb esélyekkel rendelkező 20 ország (Forrás: Gracenote)
A 2024-es Eb-re való közvetlen kijutásra legnagyobb esélyekkel rendelkező 20 ország (Forrás: Gracenote)

A Marco Rossi vezette magyar csapat a 11. legnagyobb esélyekkel küzd a kontinenstornára való kijutásért (84 százalék), ezzel pedig olyan, általában magasabbra taksált válogatottakat előz meg, mint a címvédő Olaszország (67), Hollandia (81) vagy épp Dánia (79).

A korábbi rangsorhoz képest a közvetlen kijutás legfőbb esélyesei között már nem szerepel Norvégia (a Martin Ödegaard és Erling Haaland nevével fémjelzett skandináv válogatottat a pótselejtezőbe várja a Gracenote), ellenben bekerült a selejtezősorozatot jó eredményekkel nyitó Románia (69), Szlovénia (58) és Bosznia-Hercegovina (39) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik