Férfi kézi: Nem hittem, hogy tíz év múlva is itt leszek – Pastor

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 15:06
null
Juan Carlos Pastor utolsó BL-meccsére készül a szegedi csapat élén (Fotó: Török Attila)
Ha nem történik valami elképesztő csoda, Juan Carlos Pastor csütörtök este vezeti utoljára Bajnokok Ligája-mérkőzésen a szegedi kézilabdacsapatot. Tíz évvel ezelőtti érkezésekor nem gondolta volna, hogy egy évtizeden át dolgozik majd a Tisza-parti városban. De jó társaságban repül az idő.

„Tíz vagy akár húsz százalékban is magyarnak érzem már magam, ami nem csoda, hiszen egy évtizede dolgozom és élek itt. Nagyszerű élmény volt, ez a második otthonommá vált” – idézi az EHF hivatalos honlapja a Veszprém elleni BL-párharc visszavágója előtt Pastort.

A negyeddöntőbe jutásért folyó küzdelem első csatáját 13 gólos különbséggel nyerte meg a Veszprém, ráadásul Szegeden. Pastor tisztában van vele, hogy nehéz a feladat, de nem is a továbbjutás a fő cél ezen az estén.

„Valószínűleg nem fogunk nyerni tizenhárom góllal, de ha úgy jönnek le a játékosok a pályáról, hogy mindent beleadtak, büszke leszek rájuk” – mondta Pastor, aki a nyáron Szegedről Egyiptomba távozik, az észak-afrikai ország szövetségi kapitánya lesz.

Pastor a Szegeddel három bajnoki címet, egy Magyar Kupát és egy EHF-kupát nyert, a Bajnokok Ligájában legyőzte a PSG-t, a Barcát és az ereje teljében lévő Löwent is.

„Amikor először Szegedre jöttem, kétéves szerződést írtam alá, kétéves opcióval. Egy pillanatig sem hittem, hogy tíz év múlva is itt leszek. De ha valami működik, akkor elröppen az a tíz év, és itt Szegeden minden nagyon stimmelt. Csodás időszak volt, többnyire remek munkával” – mondta Pastor.

„Nagy meccseket nyertünk meg, bárki ellen bármikor úgy léphettünk pályára, hogy van keresnivalónk, és ezt sokszor be is bizonyítottuk. Ez hatalmas pluszt jelentett, ezért volt érdemes dolgozni” – fogalmazott a spanyol szakember.

FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Március 30., csütörtök
18.45:
Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: GOG (dán)–Aalborg (dán) (Tv: Sport1)

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
THW Kiel (német)–Dinamo Bucuresti (román) 31–32

Továbbjutott: a Kiel, 72–60-as összesítéssel
Nantes (francia)–Wisla Plock (lengyel) 25–25 – hetesekkel 4–5
Továbbjutott: a Wisla Plock, 62–61-es összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Kielce (lengyel)–Telekom Veszprém/OTP Bank-Pick Szeged
Barca (spanyol)–GOG (dán)/Aalborg (dán)
Magdeburg (német)–Wisla Plock (lengyel)
PSG (francia)–THW Kiel (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik