A sonka és a torma mellett a kalács az az igazi húsvéti finomság, ami nem hiányozhat a menüből. A hagyományosan ünnepekkor fogyasztott finomság sokféleképpen készülhet, tájegységenként eltérő lehet a formája és a fonás módja is. Sok helyen csak a vasárnapi templomi mise után fogyasztották, miután megszenteltették a kalácsot.
Az eltérő tradíciókban azonban egyvalami közös: a húsvéti reggeli ünnepi alkalom, és elképzelhetetlen kalács nélkül.
Ezért összeválogattuk a legjobb kalácsok receptjét a sóstól az édesig, a kakaóstól a mazsolásig, a klasszikusoktól a mentesig.
PUHA, FOSZLÓS HÚSVÉTI KALÁCS>>>
SÓS FONOTT KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>
MEDVEHAGYMÁS FONOTT KALÁCS>>>
HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS HÁROMFÉLE TÖLTELÉKKEL>>>
HÚSVÉTI KALÁCS (TEJ- ÉS GLUTÉNMENTESEN)>>>
GLUTÉNMENTES DIÓS KALÁCS>>>
MAZSOLÁS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>
HÚSVÉTI OSTOROS KALÁCS>>>
OSTOROS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>
Borítókép: Mindmegette