Egy nappal elhalasztották a Fonyód-Badacsony tóátevezést

Az elnapolásra azért volt szükség, mert a meteorológia előrejelzése túl erős szelet ígért szombatra, vagyis június 25-re. Ezért a XI. Fonyód-Badacsony Balaton-átevezést a vasárnapi napon, június 26-án tartják meg - közölték a szervezők. Jó hír viszont, hogy a kiírástól eltérően a helyszínen is lehet majd nevezni.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség / Facebook.com

A megmérettetésről tudni kell, hogy bár a szervezők, a Magyar Kajak- és Kenuszövetség 2021-ben Zamárdiba helyezte át a "hivatalos" tóátevezést, Fonyód és Badacsony makacsul kitart a nevükhöz fűződő esemény mellett, és a két település idén is számít a tömeges részvételre - olvasható a Turizmus.com cikkében.

Akik szeretnének próbát tenni a Fonyód–Badacsony 9 kilométeres vízi táv leküzdésére, azok kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, SUP-pal és evezős csónakkal is vízre szállhatnak. A legelszántabbak a "maratoni távot" választhatják, nekik egy fenyvesi kitérővel 11 kilométeres lesz a versenypálya.

A Balatonfenyvest is érintő maratoni távra vasárnap 10, a fonyód–badacsonyira 11 órától lehet elstartolni a fonyódi kutyás strand melletti partszakasztól.

Információk szerint a tóátevezést idén is a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ellenőrzi.

A Magyar Kajak- és Kenuszövetség Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalon tartott Balaton-átevező versenyét augusztus 6-án, kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 7-én rendezik majd meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek