Hiába a szuper légkeveréses sütők, amikben elvileg egyenletesen melegszik az étel, a mindennapok során kiderül, hogy ez nem egészen így van. Még a csúcskategóriás, modern sütőkben is vannak melegebb területek. Ezért lehet, hogy míg a piskóta egyik fele tökéletes aranysárga, a másik fele már barna színben pompázik… Hogy ezt elkerüljük, meg kell forgatni az edényt a sütőben.
A nagy méretű serpenyők, tepsik vagy sütőlapok képesek blokkolni a levegő áramlását, így ezeket mindenképpen forgassuk át kb. a sütési idő felénél. A kisebb edények körül jobb a levegő keringése, de ettől függetlenül érdemes ezeket is megfordítani. Csak azon ételek készítésénél tartsuk be a kinyitni tilos szabályt, amelyeknél fontos, hogy a sütés közben keletkező gőz ne távozzon – például sajttorta készítésekor.
Ajánljuk még: