2. Bundesliga: négy év után újra a másodosztályban a Lautern

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 23:26
null
Az 1. FC Kaiserslautern játékosai a második góljukat ünneplik – nem sokkal később már a feljutás kivívásának örülhettek (Fotó: AFP)
A hazai döntetlen után a Kaiserslautern idegenben 2–0-ra nyert a Dynamo Dresden ellen a 2. Bundesliga osztályozóján, így feljutott a német másodosztályba.

Az 1. FC Kaiserslautern legutóbb 2018-ban esett ki a német másodosztályból, a következő két idényben a 9. és a 10. helyen végzett a 3. ligában, majd tavaly úgy lett 14., hogy kis híján kiesett, csak két ponttal előzte meg a 17. helyezett Meppent.

Ebben az évadban már más célokért küzdött a Lautern, a 3. helyet szerezte meg a Magdeburg és a Braunschweig mögött, de ha az utolsó három bajnokijából csak az egyiket megnyeri, akkor automatikusan feljutott volna a második vonalba.

A „vörös ördögökre” az osztályozón a 2. Bundesliga 16. helyezettje, a Dynamo Dresden várt, amely a tavaszi szezonban egyetlen bajnoki mérkőzésen sem győzött. A párharc első meccsén nem született gól, míg idegenben 2–0-ra nyert a Lautern, így négy év után visszajutott a másodosztályba.


A visszavágó krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek második, 92. percben szerzett gólja után néhány percre meg kellett szakítani a játékot, mert a vereséget nehezen viselő hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

Nehezen viselték a Dynamo szurkolói a kiesést… (Fotó: AFP)
Nehezen viselték a Dynamo szurkolói a kiesést… (Fotó: AFP)

A másodosztályból a drezdai együttesen kívül az Erzgebirge Aue és az FC Ingolstadt búcsúzott.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Dynamo Dresden–1. FC Kaiserslautern 0–2
Az osztályozó nyertese: a Kaiserslautern, 2–0-s összesítéssel

Feljutott a Kaiserslautern (Fotó: AFP)
Feljutott a Kaiserslautern (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik