Újra az NB I-ben kapott munkát a Fradi volt edzője

Végh Gábor, Ricardo Moniz és Dragóner Attila a szerződés aláírása után
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg a hivatalos honlapján tudatta, hogy a Ferencváros korábbi edzője, a holland Ricardo Moniz veszi át a csapat irányítását.

A ZTE FC megüresedett vezetőedzői posztjára érkezik az 57 éves holland szakember, aki 2013 decembere után tért vissza Magyarországra.

Ricardo Moniz visszatér az NB I-be Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Ricardo Moniz a héten felbontotta szerződését a Hamburgnál, ahol képességfejlesztő edzőként dolgozott, és szerda délelőtt Magyarországra utazott, hogy aláírja új, hároméves megállapodását a Zalaegerszeggel, ahol egykori ferencvárosi labdarúgója, az Ajax utánpótlásában ténykedő Julian Jenner is csatlakozik a stábjához.

Moniz edzői karrierje elején több, nemzetközi szinten is elismert csapatnál szerzett tapasztalatot. A 2000-es években dolgozott a svájci Grasshoppers, a PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Hamburger SV együttesénél is.

Vezetőedzőként az első nagy sikerét 2012-ben aratta, amikor osztrák bajnok, majd kupagyőztes lett a Red Bull Salzburg csapatával. Még ebben az évben a Ferencváros edzőjévé nevezték ki és az idény végén Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel.

Közel másfél év után távozott a Fraditól, ezután dolgozott Lengyelországban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is.

Az a célunk, hogy az ő vezetése mellett, odaérjünk az első öt pozíció egyikébe" – nyilatkozta Végh Gábor, a ZTE elnöke.

Végh Gábor, Ricardo Moniz és Dragóner Attila a szerződés aláírása után Forrás: ztefc.hu

„Egy szenvedélyesen győzni akaró és győzni szerető embert kerestünk a vezetőedzői pozícióba, aki hisz a fiatal játékosokban és építi is őket.

Teljes mértékben beleillik abba a profilba, amit kerestünk, ezért esett rá a választásunk az Elnök úrral" – mondta Dragóner Attila, a klub sportigazgatója.