Vágólapra másolva!
José Mourinho csapata, az AS Roma megnyerte a Konferencia Liga-döntőjét a holland Feyenoord ellen. A győzelem után a portugál edző elmondta, hogy mostmár igazi "rómainak" érzi magát, és elárulta, hogy maradni fog-e az olasz csapatnál.

José Mouirnho történelmet írt szerda este, ugyanis a futballtörténelem első edzője lett, aki az UEFA-kupát, az Európa-ligát, a Bajnokok Ligáját és a Konferencia-ligát is megnyerte. A portugál edző nehezen tartotta vissza a könnyeit a lefújás után - derült ki a La Gazetta dello Sport oldaláról.

Mourinho a trófeával örül Forrás: AFP/Ozan Kose


- mondta el a portugál edző.

- nyilatkozta az elérzékenyült edző a Sky Sportsnak.

- árulta el Mourinho.

Az AS Romának a vitrinjében az 1961-es Vásárvárosok Kupáján kívül nem volt másik európai kupatrófea, az olasz fővárosi alakulat ugyanis 1984-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK), 1991-ben pedig az UEFA Kupában volt ezüstérmes.

Európa Konferencia-Liga, döntő
AS Roma (olasz) - Feyenoord (holland) 1-0 (1-0)
Tirana, Air Albania Stadion
Játékvezető: Kovács István

AS Roma: Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp (Vina, 89.), Mhitarján (Sergio Oliveira, 17.), Cristante, Zalewski (Spinazzola, 67.) - Zaniolo (Veretout, 67.), Pellegrini - Abraham (Shomurodov, 89.). Vezetőedző: José Mourinho

Feyenoord: Bijlow - Geertruida, Trauner (Pedersen, 74.), Senesi, Malacia (Jahanbakhsh, 89.) - Til (Toornstra, 59.), Aursnes, Orkun Kökçü (Walemark, 88.) - Nelson (Linssen, 74.), Dessers, Sinisterra. Vezetőedző: Arne Slot
Gólszerző: Zaniolo (32.)
Sárga lap: Pellegrini (37.), Zalewski (74.), Rui Patrício (84.), Spinazzola (94.) ill. Trauner (25.)