Videó: tisztelet – Klopp nem akart képeket Ferguson nélkül a díjátadón

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 10:51
null
A viccelődés, csipkelődés megvan, de a kölcsönös tisztelet is (Fotó: Manish Bhasin/Twitter)
Mint beszámoltunk róla, Jürgen Klopp (Liverpool) lett a 2021–2022-es Premier League-évad legjobb menedzsere, s az elismeréshez járó Sir Alex Ferguson-trófeát maga az edzőlegenda adta át – hívta fel a figyelmet a Givemesport és a Sportbible.

 

Az 54 éves szakembert másodszor választották meg a legjobbnak, a 2019–2020-as kiírásban, amikor a Liverpoollal bajnok lett, szintén ő volt a díjazott.

Jürgen Klopp az elismeréshez járó Sir Alex Ferguson-trófeát magától az edzőlegendától vette át.


„Nagy fájdalommal, nagyon nagy fájdalommal… Jürgen Klopp” – viccesen így hirdette ki a végeredményt a Mancheshester United legendás menedzsere. Szívmelengető pillanat volt, amikor SAF a díj átadása után hagyta volna a rivaldafényben Kloppot és megpróbált kisétálni a kamerák elől, de a német visszahúzta őt, így Gareth Southgate angol szövetségi kapitánnyal kiegészülve hárman szerepeltek a fotókon.



12 évvel ezelőtt találkoztak először, akkor a most 80 éves SAF azt tanácsolta neki, hogy egy olyan klubhoz menjen, amelynek nagy történelme van.

„Azt kellett volna inkább javasolnom neki, hogy menjen a Scunthorpe Unitedhez” – tréfálkozott percekkel később Ferguson, jelezvén, nem örül annak, hogy Klopp kezei alatt a Liverpool ismét a nagy címekért van harcban.

A német szakember erre csak úgy reagált, hogy először nem értette, Ferguson mit mond neki, de aztán az évek során Robertsonnal és Dalglishsal (akik szintén skótok) együtt dolgozva megedződött.


„A kollégák szavazatai miatt ez a legfontosabb elismerés, amiben részesülhetsz – mondta a Liverpool mestere a díjátadón. – Alapvetően nem hiszek az egyéni díjakban a futballban, mivel ez egy csapatsport, és a srácok nélkül semmire sem mennék. Minden azon múlik, hogy együtt mire vagyunk képesek, és mit tudtunk kihozni magunkból.”

„Amikor ilyen díjban részesülsz, akkor vagy zseni vagy, vagy neked van a világ legjobb edzői stábja. És én most mindannyijukkal együtt vagyok itt. Jól tudják, mennyire nagyra értékelem őket” – szögezte le Klopp.

Ha már a kamerák és a képek, emlékezhetünk az Aranylabda-gála azon pillanatára, amikor Lionel Messi a feleségével (Antonella) és három fiával fotózkodott (Mateo, Thiago és Ciro). Az egyik rendező megkérte Antonellát, hogy lépjen odébb, hogy Messit a fiaival külön is lehessen fotózni. Az argentin játékos felesége eleget is akart tenni a kérésnek, éppen vonult el a kamerák elől, amikor Messi visszahívta őt, hogy továbbra is egy családként kapják le őket. Antonella láthatóan örült ennek a gesztusnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik