A Ferencváros három góllal legyőzte a bolgár bajnokot Ausztriában

Vágólapra másolva!
2022.06.25. 16:52
null
A fehér mezes bolgár csapat a második félidőre kipukkadt (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu">fradi.hu</a>)
Az ausztriai edzőtáborban készülő Ferencváros felkészülési meccsen 3–0-ra legyőzte a bolgár bajnok Ludogorecet.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Ludogorec Razgrad (bolgár) 3–0 (0–0)

Ausztria,
Kufstein
Ferencváros:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Botka (Wingo, 58.), Kovacevic (Besic, 75.), Knoester, Pászka (Civic, 58.) – Esiti (Vécsei, 34.), Laidouni (Mercier, 66.) – Zachariassen (Loncar, 58.), Nguen (Marquinhos, a szünetben), Traoré (Auzqui, 75.) – Boli (Bassey, a szünetben)
Gólszerző:
Marquinhos (54.), Wingo (81., 90+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Sepsi elleni háromgólos vereség után a bolgár bajnok Ludogoreccel találkozott a Ferencváros a második ausztriai edzőtáborozás második edzőmeccsén. Ezúttal lényegében szinte a legerősebbnek tekinthető kezdővel vette fel a küzdelmet a magyar bajnok, de jó darabig így sem találta a fonalat.

Az első húsz percben jobban játszott a bolgár csapat, a Ferencváros szinte át sem tudta lépni a felezővonalat. Az is igaz azonban, hogy az ellenfél képtelen volt igazi gólhelyzetet teremteni. A 26. percben viszont megköszönhette a magyar csapat Tekpetey-nek, hogy tiszta ziccerből nem találta el a kaput.

Kezdett kiegyenlítettebb lenni a találkozó, lassacskán a Fradi is egyre többször tűnt fel a bolgár kapu előtt, s a legnagyobb helyzet a 41. percben adódott, amikor Traoré hagyott ki óriási ziccert.

A második félidőben nagyot változott a játék képe. A Ludogorec beszorult, képtelen volt használható akciókat vezetni, a Ferencváros rákényszerítette az akaratát. Egy darabig a kapus még versenyben tartotta a razgradiakat, de az 54. percben már ő is tehetetlen volt, mert Marquinhos jó helyzetből megtörte a jeget. 1–0

A Ferencvárosban jöttek a cserék, csakhogy ettől sem csökkent az intenzitás, a bolgárok néhány kósza kontrát leszámítva pusztán a védekezéssel voltak elfoglalva. A sok kimaradt helyzet mégsem bosszulta meg magát, mert a 81. percben szép kombináció után az akciót kísérő Wingo szép gólt szerzett. 2–0

A meccs eldőlt, az FTC mégis támadásban maradt, és slusszpoénként lőtt egy harmadikat. A 91. percben megint Wingo kérte a labdát, és elképesztően messziről óriási gólt ragasztott a Ludogorec kapujának jobb oldalába. 3–0

A magyar bajnok – elsősorban a második félidőben – jól játszott, és teljesen megérdemelten nyerte meg a felkészülési találkozót. A következő ellenfél szintén bolgár csapat lesz, méghozzá kedden, a CSZKA.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a találkozónak, jobban játszott a Ferencváros, és biztosan nyert. 3–0

90+1. perc: ÓRIÁSI GÓL! Marquinhos szedett össze egy kósza labdát a bal oldalon, visszapasszolta, majd Wingo majdnem 30 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. 3–0

90. perc: Jó helyről végezhetett el szabadrúgást az FTC, 19 méterre a bolgár kaputól. Vécsei és Mercier tanácskozott, hogy aztán a sorfal legyen a labda végállomása.

81. perc: GÓÓÓÓL! Marquinhos szerzett labdát a Ludogorec tizenhatosán belül, majd visszagurított az érkező Wingónak, aki 16 méterről nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába. 2–0

79. perc. Kimaradt! Marquinhos vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, de nem lőtt, inkább passzolt, jött a lövés, amely Bassey elé pattant, aki óriási helyzetből lőtte rá, de Sluga ezt is kifogta!

75. perc: Kettőt cserélt a Ferencváros, érkezett Besic Kovacevic helyére, Traorét pedig Auzqui váltotta.

72. perc: A Ludogorec csak a kontrákban bízik az utóbbi időben, de ezekben egyelőre nincs sok fantázia.

66. perc: Újabb csere, Mercier érkezett Laidouni helyére.

62. perc: Jobb oldali szöglet után Knoester fejelhetett 9 méterről, a kapus a léc alól piszkálta ki a labdát.

60. perc: A második félidőben eddig sokkal jobb a Fradi az ellenfelénél, jellemzően a bolgár térfélen jár a labda.

58. perc: Újabb ferencvárosi cserék. Botka helyett Wingo, Zachariassen helyett Loncar, Pászka helyett Civic játszik.

54. perc: GÓÓÓÓL! VEZET AZ FTC! Traoré szaporázta a jobb oldalon, Zachariassenhez játszott, aki szintén jobbról élesen középre lőtt, Sluga kezéről Marquinhos elé pattant a labda, a brazil játékos pedig 8 méterről, középről a hálóba lőtt. 1–0

51. perc: Az eddigi legnagyobb kimaradt lehetőség! Bal oldalról jött a magyar csapat beadása, Középen érkezett Marquinhos, és 6 méterről a levegőből ellőtte, Sluga viszont óriási bravúrral védett.

49. perc: Traoré cselezgetett a bolgár tizenhatos jobb oldala közelében, majd gondolt egyet, és oldalt váltott, Marquinhoshoz passzolt, aki 18 méterről, jobbal elcsavarta a bal alsó irányába, de néhány arasznyit tévedett.

48. perc: Laidouni lőtte el 19 méterről, de bele az előtt álló védőbe.

46. perc: Marquinhos jött Nguen helyett, Bassey Boli, Bodán pedig Dibuszhelyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs. 0–0

42. perc: Összeugrott egy ferencvárosi és egy razgradi, akiket magához hívott a bíró, és elbeszélgetett velük. A magyar csapatból Boli volt a „rossz fiú”. Barátságos meccsen ezért nem járt sárga.

41. perc: Mi maradt ki?! Traoré lépett ki ziccerben, egy az egyben állt a kapussal szemben, de nem tudta ellőni mellette a labdát. A kipattanó Boli elé pattant, de elügyetlenkedte...

40. perc: Dibusz jó védésére volt szükség az imént, hiszen éles szögből, jobbról érkezett egy lövés. A magyar kapus jól figyelt.

38. perc: A szabadrúgást Laidouni végezte el, és éles szögből nagyon jó lövést eresztett meg. Sluga bravúrral védett.

37. perc: Gyors ferencvárosi támadás indult meg a bal oldalon, Pászka és Vécsei szaporázta, végül Pászkát felrúgták a tizenhatos bal oldali vonalánál. Szabadrúgás.

34. perc: Fradi-csere. Esiti helyére Vécsei érkezett.

33. perc: Az utóbbi időben elég csapkodó a játék, a Fradi már a Ludogorec térfelén igyekszik labdát szerezni.

26. perc: Tekpetey ugrott ki középen, teljesen egyedül, és ziccerben lőtte el 17 méterről, de néhány centivel mellé.

22. perc: Ivószünet.

21. perc: Óriási tumultust láttunk a bolgár kapu előtt. Ide-oda pattogott a labda, többször is rá lehetett volna rúgni, de végül ez elmaradt.

20. perc: Most viszont igen! Boli szerzett labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd balról, éles szögből ellőtte, Sluga azonban bravúrral védett.

19. perc: Hosszú idő után eljutott a Fradi a bolgár kapuig, mindjárt egy szögletet is rúghatott Pászka, röviden fejelték ki, Laidouni összeszedte, sokáig passzolgatott még a magyar bajnok, de nem sikerült helyzetbe kerülni.

16. perc: Két szögletet is rúghatott a Ludogorec a jobb oldalról, de nagyobb veszély nélkül megúszta a Ferencváros.

12. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ludogorec 24 méterre Dibusz kapujától. Gropper végezte el, de gyengén találta el, a labda elgurult a kapu mellett.

7. perc: Szabadrúgást kapott az FTC a bolgár térfél közepéről, Laidouni beadását kifejelték a védők.

2. perc: A jobb oldalon futott a bolgár akció, jött is a beadás, amelyet Tekpetey nem sokkal lőtt a jobb alsó mellé.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az FTC arany-feketében, a Ludogorec tiszta fehérben játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

• A Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros a második ausztriai edzőtáborában a main kívül egy előkészületi meccset játszik még: a szintén bolgár CSZKA Szófiával június 28-án, kedden csap össze Sztanyiszlav Csercseszov együttese.

• Csatlakozott az ausztriai edzőtáborhoz az Aalborgból érkezett Rasmus Thelander, a Ferencváros dán igazolása, aki korábban Görögországban, Svájcban és Hollandiában légióskodott.

A Ferencváros hétfő reggel, vonattal utazott el a második ausztriai edzőtáborának helyszínére – írja afradi.hu.Ide már a kerettel tartott többek között Dibusz Dénes és Vécsei Bálint is, akik az első edzőtábor idején még a magyar válogatottat szolgálták a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik