Megpróbálta illegálisan elhagyni hazáját a kubai olimpiai bajnok ökölvívó

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on August 8, 2021, gold medallist Cuba's Andy Cruz celebrates on the podium during the victory ceremony for the men's light (57-63kg) boxing final bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Kokugikan Arena in Tokyo. - Cuba's reigning Olympic and Pan-American boxing champion Andy Cruz failed to turn up on June 20, 2022, for a national boxing championship. "Sometimes you have to make decisions that some people won’t like. I am not here to please anyone but me and my family," the 26-year-old tweeted, without specifying where he was. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Kubai Ökölvívó Szövetség értesítést kapott, hogy az olimpiai és világbajnok Andy Cruz megpróbálta illegálisan elhagyni hazáját.

"A súlyos fegyelmezetlenséget megvizsgáljuk, és döntésünkről időben tájékoztatást adunk"

- közölte kedden a szövetség.

Andy Cruz boldog aranyérmesként a tokiói olimpián Forrás: AFP/Luis Robayo

A 26 esztendős Cruz reakciója egyelőre nem ismert, azt sem tudni, miért akarta elhagyni az országot.

A közleményben azt is jelezték, hogy a tavalyi tokiói olimpián 63 kilogrammban aranyérmes Cruz múlt héten nem vett részt az országos bajnokságon, előtte pedig kihagyta az edzéseket.

A szövetség jelentése szerint a háromszoros világbajnokot nem választották be a legjobb hazai versenyzőkből álló első profi csapatba, a Kubai Szelídítőkbe (Domadores de Cuba). A klub idén több nemzetközi viadalon is résztvesz, miután szerződést kötött a mexikói Golden Ring Promotions céggel.
A kubai vezetés áprilisban jelentette be, hogy a csúcsbokszolóik a klub kötelékében csatlakozhatnak a hivatásos mezőnyhöz. Fidel Castro egykori kubai elnök még 1959-ben tiltotta be a profi sportot az országban.