Vágólapra másolva!
Kovács Kálmán, a korábbi 56-szoros magyar válogatott focista önkéntesként dolgozik a Hajós Alfréd Sportuszodában a vizes-világbajnokság alatt. A korábbi remek focista a Blikknek elmondta, hogy a néha fárasztó munkát a közösségépítő ereje miatt szereti csinálni.

A Honvéd 56 éves legendája önkéntesként dolgozik a vizes-világbajnokságon. Elsősorban a külföldi szurkolókat igazítja útba, vagy látja el őket hasznos tanácsokkal, ha elbizonytalanodnának a Margitszigeten. Kovács Kálmán ötször volt magyar bajnok és kétszer Magyar Kupa-győztes a Honvéddal, de volt ciprusi bajnok és kupagyőztes is az Apoel Nicosiával, illetve van egy francia bronzérme az Auxerre-rel, vagyis tartalmas pályafutást tudhat magáénak, ő mégsem a magyar fociban tölt be szerepet, hanem a XVII. kerületi Kőrösi Csoma Általános Iskola és Gimnáziumban testnevelőtanárként dolgozik, és emellett most már sokadszorra vállal önkénteskedést budapesti világeseményeken.

Jó érzés, ha például egy külföldi hálás, mert nekem köszönhetően nem kell több megállót sétálnia, hanem a bejárathoz legközelebb száll le a villamosról, vagy a buszról. A mostani vizes vb-n is pont történt egy ilyen eset, amikor a műúszásra igyekezett egy francia család" - mesélte a Blikknek Kovács Kálmán, aki először a Puskás Aréna nyitómeccsén, a Magyarország–Uruguay felkészülési meccsen önkénteskedett, annak ellenére, hogy VIP-belépője volt.

Kovács Kálmán remek futballista volt, de most élvezi az önkénteskedést Forrás: MTI/Németh Ferenc

A korábbi nagyszerű csatár a tavalyi, részben hazai rendezésű foci Európa-bajnokságon és a budapesti kézilabda Eb-n is önkénteskedett. A néha fárasztó munkát a közösségépítő ereje miatt szereti csinálni.

"Sok az ismerős arc a versenyeken, egyre több emberrel van közös élményem, és olyan helyekre is bejutok, ahová más nem.

– tette hozzá a franciául és angolul is kommunikáló Kovács, akinek további nagy álmai vannak ezen a területen. "Jövőre a budapesti atlétikai világbajnokság nagyon mozgatja a fantáziámat, de a csúcs az lenne, ha sikerülne rendeznünk egy olimpiát és ott segédkezhetnék."

Dayot Upamecano a Bayern München sztárjátékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tobias Hase

Kovács Kálmán a magyar-szlovén rendezésű U21-es labdarúgó Eb-n is közreműködött, és egy igazi sztár kért tőle közös fotót.

"A doppingellenőrök munkáját segítettem a tornán, amikor a jelenleg Bayern Münchenben futballozó francia védő, Dayot Upamecano a szobába toppant.

– mesélte viccesen Kovács.