Döntés született az Újpestről

CSOLLÁNY Szilveszter
Budapest, 2022. január 30. Az Újpest játékosai a január 24-én elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászra emlékeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC mérkőzés kezdete előtt a Szusza Ferenc Stadionban 2022. január 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapatánál egy régóta napirenden lévő kérdésben hozták meg a végleges döntést. Eldőlt, hogy visszaállítják a klub eredeti címerét.

Június végén kiderült, hogy az Újpestnél nem került sor tulajdonosváltásra, így a klub továbbra is a belga Roderick Duchatelet tulajdonában maradt.

A csapatnál most egy másik évek óta húzódó, fontos ügyben is döntöttek, amely az egyesület címerével kapcsolatos.

Az Újpest FC 2017. július elején mutatta be új címerét, de a szurkolók követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz, majd bírósághoz fordult. Az Újpest FC ekkor a Kúriához fordult, amely neki adott igazat, ám tavaly április közepén az Alkotmánybíróság (AB) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria ítéletét. A Kúria végül idén januárban hatályban tartotta a másodfokú jogerős ítéletet. Megállapította, hogy az alperes Újpest FC megsértette a felperes UTE jóhírnevét azzal, hogy a hozzájárulása nélkül az általa működtetett felnőtt férfi labdarúgócsapat címerét megváltoztatta.

Az Újpestnél visszaállítják az eredeti címert Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Újpest futballcsapata a hivatalos honlapján közleményben tudatta, hogy pont került a régóta elhúzódó ügy végére, és eldőlt a címer sorsa.

"Azt tartottam fairnek, ha a címerváltás döntésének jogát átadom az új tulajdonosi körnek. Sajnos ez az ismert okok miatt nem történt meg.

Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judoról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól" - mondta a tulajdonos, Roderick Duchatelet.