Európai Szuperkupa: Ez a mérkőzés bonyolultabb volt, mint amilyennek látszott – Ancelotti

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 07:55
null
A Real Madrid története során ötödször nyerte meg az Európai Szuperkupát (Fotó: AFP)
A Real Madrid vezetőedzőjének nem kellett motiválnia csapatát a Frankfurt elleni Európai Szuperkupa-mérkőzés előtt, mert a királyi gárda továbbra is éhes a sikerre. A spanyolok belga kapusa, Thibaut Courtois néhány hónap alatt a harmadik döntőjét hozta le kapott gól nélkül, miközben Oliver Glasner szerint az Eintracht is javult a német bajnokság nyitófordulójában a Bayern München ellen elszenvedett 6–1-es vereséghez képest.


EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–EINTRACHT FRANKFURT (német) 2–0 (1–0)

Helsinki, Olimpiai Stadion. Vezette: Oliver (angol)
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Rüdiger, 85.), Militao, Alaba, F. Mendy – Modric (Rodrygo, 67.), Casemiro, Kroos (Tchouaméni, 85.) – Valverde (Camavinga, 76.), Benzema, Vinícius Jr. (Ceballos, 85.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Frankfurt:
Trapp – A. Touré (Alario, 70.), Tuta, Ndicka – Knauff, Sow, Rode, Lenz – Lindström (Götze, 58.), Kamada – Borré (Kolo Muani, 58.). Vezetőedző: Oliver Glasner
Gólszerző:
Alaba (37.), Benzema (65.)

ÖSSZEFOGLALÓ ÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT!

„A nyitó gólunk egy könnyű labda volt a hosszú kapufánál. A tervünk is az volt, hogy a hosszúra próbáljuk átívelni a labdákat, mert elemzésünk szerint az ellenfél ezen a poszton gyengébb. Ez a gól egy véletlen egybeesés, kivéve azt, hogy Casemiro ott volt, ahol kell, mert erre kértük őt” – mondta a David Alaba által szerzett első gólról (VIDEÓ ITT!) Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere az uefa.com-nak, hiszen a spanyolok első találatánál épp Casemiro fejelte vissza az alapvonaltól Karim Benzema kísérletét és a brazil középpályás jól találta meg az üresen álló David Alabát. „Nem kellett mondanom a csapatnak, mennyire fontos ez a győzelem, mert még mindig sikerre éhes és motivált a társaság. Ez a mérkőzés bonyolultabb volt, mint amilyennek látszott” – tette hozzá Ancelotti.

„Az első félidőben lőhettünk volna még egy-két gólt, ahogy a másodikban is. Néhány hónap alatt ez a harmadik döntőnk és én egyiken sem kaptam gólt – ez mindig fontos. Márpedig olyan támadóink vannak, akik mindig betalálnak” – értékelte a találkozót a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois.

„Rendkívül boldogok vagyunk! Jól kezdtünk és kiváló teljesítményt nyújtottunk támadásban és védekezésben is, ami azt eredményezte, hogy újabb trófeát nyertünk” – summázta a helsinki Európai Szuperkupa-találkozótFederico Valverde, a Real Madrid középpályása.

„Sikerült előrelépnünk a legutóbbi mérkőzésünkhöz képest (a Bayern Münchentől otthon 6–1-es vereséget szenvedett az első fordulóban a Frankfurt – a szerk.), de a Real Madridnak minden csapat ellen van két-három nagy lehetősége, mi pedig kaptunk egy gólt egy szöglet után, miközben saját lehetőségeinket nem használtuk ki” – értékelt a Frankfurt szakvezetője, Oliver Glasner. „A Real Madrid jobb csapat és megérdemelt a győzelme” – tette hozzá.

„Most ízelítőt kaptunk abból, mi vár ránk a Bajnokok Ligájában”
– kezdte értékelését a németek középpályása, Sebastian Rode, hiszen a Frankfurt a 2022–2023-as idényben története során először a legrangosabb európai kupasorozatban szerepel. „Európa legjobb csapatai ellen a lehető legjobban kell védekezni. Fegyelmezetten játszottunk és voltak időszakok, amikor helytálltunk, de egy ilyen csapatnak (Real Madrid) elég egy pillanat is ahhoz, hogy gólt szerezzen” – fűzte hozzá Rode.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik