Vágólapra másolva!
Szerdán kora délután rövid repülőutat követően a Ferencváros labdarúgócsapata megérkezett Belgrádba, ahol csütörtökön 18.45-től a szerb bajnok Crvena zvezda ellen lép pályára az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Belgrádból.

Bár Belgrád nincs messze, legalábbis Monacóhoz, vagy a törökországi Trabzonhoz képest, ahol majd november 3-án zárja a csoportkört a magyar bajnok, a Fradi a kényelmet és a gyorsaságot szem előtt tartva repülővel közelítette meg a szerb fővárost.

Inkább 50 perces repülés, mint egy öt-hatórás buszozás kiszámíthatatlan ideig tartó határátkeléssel, így aztán pikk-pakk letudta a zöld-fehér küldöttség a két főváros közötti nagyjából 350 kilométeres utat. Szeged fölött még éppen csak elkezdték kínálgatni a kávét a légiutaskísérők, amikor a kapitány már bemondta, hogy megkezdjük az ereszkedést. A búcsúzáskor a személyzet sikeres mérkőzést kívánt a csapatnak.

A szerb fővárosban két dologra figyelhettünk fel: a már-már koranyári, rövidujjú pólóért kívánó enyhe időre, és a minden utcában, minden sarkon zajló építkezésekre, amelyek alól a repülőtér és környezete sem jelent kivételt.

Miközben Monacóban nagyjából senki nem tudta, és a miniállamba érkező mintegy nyolcszáz fradistán kívül senkit nem is érdekelt nagyon, hogy Európa-liga meccs a stadionjukban, addig Belgrádban az első szembejövő, egy középkorú elegáns hölgy nagy mosollyal és olaszul érdeklődött, hogy "Calcio, si?", azaz, hogy focicsapat vonul-e mellett egyenmelegítőben. Biztosítottuk felőle, pontosan erről van szó.

A Ferencváros szerdán kora este egy könnyed edzést tart a mérkőzésnek otthont adó legendás Rajko Mitics Stadionban, ahol csütörtökön 18.45-től lép pályára a Crvena zvezda ellen. A Fradi két mérkőzés után 6 ponttal vezeti a H csoportot, ahol a szerb bajnok egyelőre pont nélkül áll az utolsó helyen. Ha ez csütörtök este sem változik, az azt jelenti, hogy az FTC újabb bravúrt elkönyvelve hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V