Vb 2022: a Fradi felvette a kapcsolatot a koreai gólvágóval

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 11:58
null
Cso Ku Szung Ghána ellen két gólt szerzett a vb-n (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtóban több forrásban is megjelent, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatánál a kiszemeltek között szerepel a katari vb-n két gólt szerző dél-koreai Cso Ku Szung. A Nemzeti Sport úgy értesült, az FTC valóban felvette a kapcsolatot a csatárral, akit közben a Serie A-ból is figyelnek. 

 

Több külföldi portál, így a fussball.news vagy a német piaci oldal, a Transfermarkt is megosztotta azt a hírt, mely szerint a korábbi dél-koreai válogatott Li Jong Pjo arról nyilatkozott hazájában, hogy egy volt dortmundi csapattársa érdeklődött nála a világbajnokságon a Ghána ellen duplázó Cso Ku Szungról.

Hajnal Tamást, a Ferencváros sportigazgatóját említik a lehetséges érdeklődők között, és a Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a Ferencváros valóban felvette a kapcsolatot a játékossal, de konkrét tárgyalások nem kezdődtek a szerződtetéséről.

Nem is lenne egyszerű a megszerzése, tekintve, hogy a nocutnews.co.kr már arról ír, hogy olasz scoutok is figyelik a vb-n, és hamarosan ajánlatot is kaphat a Serie A-ból. A 24 éves Cso Ku Szung 18 meccsen hat gólt szerzett a válogatottban, a vb-n Uruguay ellen csereként játszott, Ghána ellen végig a pályán volt és két gólt szerzett. A csatár a Csonbuk Motors támadója, és ha marad Dél-Koreában, akkor a K League-ben Ádám Martin (Ulszan Hyundai) vetélytársa lehet a gólkirályi címért folyó versenyben – a 2022-es idényt a 2. helyen zárta a góllövőlistán 14 góllal, a 15 gólos Jo Min Kju mögött.

Ugyanakkor Cso Ku Szung mellett a nyolcszoros suriname-i válogatott Myenty Abena szerződtetése is szóba került a Ferencvárosnál. Erről most a Futbalové Zákulisie szlovák oldal ír, Abena ugyanis a Slovan Bratislava játékosa. Az már a nyári átigazolási időszakban is téma volt, hogy Abena az Üllői úton folytathatja pályafutását, és úgy tudjuk, a 27 éves belső védő továbbra is szerepel a zöld-fehérek kiszemeltjei között, és van is esély a megállapodásra az ügyében, ugyanis fél év múlva lejárna a szerződése a pozsonyiaknál.

A fanatik.com és az olaymedya.com török oldalak pedig arról írnak, hogy a Ferencváros elefántcsontparti csatárát, Franck Bolit a télen ismét megpróbálja szerződtetni a török Gaziantep FK – már nyáron is folytak tárgyalások a felek között, de akkor nem született egyezség.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Csontos Dominik (Soroksár – lejár a kölcsönszerződése)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Radnóti Dániel István
Kiszemeltek: Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Didier Lamkel Zé (kameruni, Kortrijk – Belgium), Reynaldo (brazil, Goiás – Brazília), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea)
Távozók: Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik