MU: a héten megérkezhet a vevők következő ajánlata a klubért – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 20:27
null
Egyelőre nem tudni, mi lesz a Manchester Uniteddel (Fotó: Getty Images)
Már ezen a héten megteszik második ajánlatukat az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United eladásában érdekelt felek, egészen pontosan a Katari Iszlám Bankot irányító Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk, valamint az INEOS nevű vegyipari óriáscéget vezető (és kétharmados arányban birtokló) brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe – adta hírül saját forrásaira hivatkozva a Sky Sports.

Az angol sporttelevízió vezető riportere, Kaveh Solhekol úgy tudja, hogy Dzsasszim sejk már szerda este megteszi második ajánlatát az MU-ért. A katari bankelnök pénzügyi és jogi szakértőkből álló csapata az előző hét csütörtökén találkozott a klub vezetőségével, és Solhekol amerikai informátorai szerint a megbeszélés jó hangulatban zajlott, így annak lezárulta után a katariak egyre biztosabbak azzal kapcsolatban, hogy az MU-t jelenleg birtokló Glazer család tényleg hajlandó eladni a klubot – korábban ugyanis még arról cikkezett az angol sajtó, hogy egyáltalán nem biztos a tulajdonosváltás.

A brit sajtóban eddig úgy tudták, hogy a katariak nem hajlandóak a klub általuk valósnak vélt értékénél többet fizetni Glazeréknek – az amerikai tulajdonosok jelenleg 6 milliárd fontért lennének hajlandóak megválni a Unitedtől –, de a múlt heti látogatás után elméletileg megváltozott a véleményük. A katari delegáció vonattal utazott el Londonból Manchesterbe, ahol 10 órán keresztül folytak a tárgyalások a klub képviselőivel arról, hogy miben lehetne fejleszteni az MU utánpótlását, a női csapatot, valamint a klub infrastruktúráját – a Sky Sports szerint minderre azért volt szükség, hogy a katariak minden fontos információval képben legyenek a második ajánlat megtétele előtt.

 

 

Természetesen Sir Jim Ratcliffe és az INEOS sem száll ki a versenyből. A 70 éves üzletember, valamint a vegyipari óriás képviselői az elmúlt hét pénteki napján – egy nappal a katariak után – látogatott el az Old Traffordra, valamint a Manchester United carringtoni edzőközpontjába, ahol hat órán keresztül tárgyaltak a klub vezérkarával. Ratcliffe – Dzsasszim sejkkel ellentétben – személyesen látogatta meg a klub központját, és a hét folyamán várhatóan ő is megteszi második ajánlatát az MU-ért.

A Sky Sports vezető riportere, Kaveh Solhekol kiemelte a két látogatás közötti látványos különbséget.

Sir Jim hagyta, hogy fotózzák és videózzák, de az is sokat elárul, hogy Richard Arnold (a Man. United vezérigazgatója – a szerk.) személyesen fogadta a milliárdost, kezet fogott vele, majd együtt fotózkodtak. Mindezek a jelek abba az irányba mutatnak, hogy a Glazer család komolyan gondolja a Manchester United eladását. Az INEOS részéről egy rendkívül nagy »kaliberű« küldöttség érkezett a klub székhelyére: Sir Ratcliffe mellett ott volt a cég két társtulajdonosa, Andrew Currie és John Reece is, valamint Sir Dave Brailsford, aki korábban a Team Sky kerékpáros istálló igazgatója volt, most pedig az INEOS sportigazgatójaként tevékenykedik” – mondta Solhekol.

Fontos megjegyezni, hogy egy harmadik szereplő is bejutott a tárgyalások második körébe: a korábban az olasz AC Milant tulajdonló, majd attól 2022 nyarán megváló Elliott Investment Management. Az amerikai befektetési alap angol sajtóhírek szerint – Dzsasszim sejkkel és Sir Jim Ratcliffe-fel ellentétben – nem megvásárolni, hanem finanszírozni akarja a Manchester Unitedet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik