PSG: Messi döntése két Barca-játékos jövőjére is hatással lehet

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 12:00
null
Messi, Alba és Busquets azóta is jó barátságot ápolnak egymással (Fotó: Instagram)
Kevesebb mint 100 nap múlva lejár Lionel Messi szerződése a Paris Saint-Germainnél, és hivatalosan még mindig nem tudjuk, hosszabbít-e a párizsiakkal. A Mundo Deportivo ennek kapcsán arról ír, az argentin klasszis döntése több FC Barcelona-játékos jövőjére is hatással lehet.

Mint ismert, Busquets szerződése lejár az idény végén Barcelonában, és a lap szerint hamarosan döntenie kell a folytatásról. A katalánok csapatkapitánya a válogatott szünetet a családjával tölti, majd a hozzá közel állókkal átbeszéli a lehetőségeket. A Barcában maradás mellett opció lehet az Inter Miami és a szaúdi bajnokság.

A Mundo Deportivo szerint jó barátja, Messi döntése is hatással lehet a jövőjére, ugyanis egy ideje már azt tervezik, hogy egy csapatban fejezik be a pályafutásukat, mégpedig Európán kívül. Messi ugyanakkor szeretne még egy évet Európában játszani. A PSG mellett a Barcába való visszatéréséről is gyakran cikkeznek, bár ez esetben komplikált lenne megteremteni a La Liga által is elfogadható feltételeket a szerződtetéséhez.

Ha a katalánoknál kötne ki Messi, egyértelmű, hogy Busquets is elfogadná a hosszabbítási ajánlatot, de ha az argentin a PSG-nél marad, akkor is valószínű, hogy Busquets még legalább egy évre aláír a Barcához.

Az Inter Miami képviselői közben már az el Clásicót is a Camp Nou-ban tekintették meg, és igyekeztek meggyőzni Busquetset, hogy őket válassza. Jelenleg a szaúdi folytatásra tűnik a legkevesebb esély, pedig a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Naszr, valamint az Al-Hilal (amely Messit is szeretné) és az Al-Sabab is érdeklődik iránta.

Jordi Albának még egy évig érvényes a szerződése a Barcánál, és bár többször is kifejezte, szeretné kitölteni, már az elmúlt nyáron is szóba került a távozása. Messi esetleges visszatérése a védő esetében is újabb ok lenne a maradásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik