Kings League: a szurkolók nem hitték el, mennyi pénzt kap Ronaldinho

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 10:31
Visszatért a pályára és az FC Barcelona korábbi labdarúgója, Gerard Piqué és üzlettársai által életre hívott kispályás bajnokságban, a Kings League-ben szereplő Porcinos FC-t erősíti a brazil klasszis, Ronaldinho, akiről kiderült, mekkora összeget kap egy-egy fellépésért a ligában.

A többek között a francia Paris Saint-Germainben, a spanyol FC Barcelonában és az olasz AC Milanban is futballozó Ronaldinho nemrég igazolt Piqué és üzleti partnere, a Twitch-streamer Ibai Llanos tulajdonában álló Porcinos FC-hez.Ronaldinho nemrég igazolt Piqué és üzleti partnere, a Twitch-streamer Ibai Llanos tulajdonában álló Porcinos FC-hez.

A Kings League első négyes döntőjét telt ház, több mint 90 ezer ember előtt rendezték a barcelonai Spotify Camp Nouban. Az El Barrio végső sikerét hozó tornán Ronaldinho mellett Javier ‘Chicharito’ Hernándezt is soraiban tudó Porcinos 3–1-es vereséget szenvedett a jégkoronghoz hasonló, rávezetéses módszerrel megvívott szétlövésben.

A Twitchen 2.1 millió ember követte az eseményeket többek között Ronaldinho miatt is, s kiderült, mekkora összeget kap a brazil sztár a ligában való szereplésért.

Ronaldinho mindössze 70 eurót kap meccsenként a Kings League-ben (Fotó: Getty Images)
Ronaldinho mindössze 70 eurót kap meccsenként a Kings League-ben (Fotó: Getty Images)

 

A spanyol AS írta meg hogy a 43 éves brazil alapfizetésként mindössze 70 eurót (kb. 25 ezer forint) kap egy-egy mérkőzésért. A források hangsúlyozták: nem történt elírás.

A lap ugyanakkor megjegyezte, Gerard Piqué cége, a Kosmos 10 és 15 ezer euró közötti összeget adott Ronaldinhónak, hogy népszerűsítse a Kings League-et, de ebben hamarosan segítséget kap egy honfitárs személyében, ugyanis a hírek szerint Neymar is beszáll a kispályás fociba és ő lesz a brazil csapatok elnöke.

Érdekesség, hogy a Kings League-ben szerepelt a 2015 és 2018 között Magyarországon légióskodó 32 éves spanyol Ezequiel Calvente is, aki korábban a Békéscsaba, a Haladás és a Debrecen színeiben is pályára lépett az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik