SMS-ben üzent a hegymászó a feleségének, hogy nem fog tudni lejönni a hegyről

Mount Everest, hegy, tábor, pihenő táborok, túra, hegymászás, legmagasabb hegy, Nepál, Kína
KHUMBU, NEPAL - APRIL 11, 2014: Mt Everest climbers tent set up next to Khumbu glacier in Everest base camp before the avalanche happen in Khumbu icefall on april 18th killed 16 Nepalese sherpas.
Vágólapra másolva!
Idén összesen 12 hegymászó halt meg a Mount Everest csúcstámadása közben vagy után. A tragikus sorsú Suhajda Szilárd is a Himalájában halt meg, ahogy többek között a szingapúri Shrinivas Sainis Dattatraya is.

Dattatraya esetéről a Mandiner írta meg, hogy a sportember SMS-ben üzent feleségének, hogy agyi ödémát kapott, és nem fog tudni lejönni a hegyről.

A szingapúri hegymászó, esetéről az Outside számolt be. Eltűnése előtt feleségének írt SMS-t, amelyben az állt, hogy agyi ödémában szenved, ezt valószínűleg a megfelelő akklimatizáció hiánya okozta. Felesége elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy férjét megtalálják.

2023-ban, azaz csak idén 12 hegymászó veszítette életét hegymászás közben, és további 5 embert (köztük Suhajda Szilárdot) még nem találtak meg. Az Everest egyik leghalálosabb szezonja az idei.