Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus együttese az osztályozón legyőzte a Veszprémet, így megmenekült a kieséstől. A szon.hu megírta, hogy a bennmaradás után a csapat tulajdonosa Révész Bálint egy interjúban beszélt a csalódást keltő szezonról és a klubot élesen bíráló szurkolókat sem kímélte. 

Az idegenbeli gól nélküli döntetlen után a Nyíregyháza vasárnap 1-0-ra legyőzte odahaza a Veszprémet, így bennmaradt az NB II-ben, ám ennek ellenére nem volt mit ünnepelnie a klubnak, hiszen csalódást keltő idényt produkált. Az egyesület tulajdonosa, Révész Bálint is sokkal többet várt a csapattól és a Szpari ultráit is kemény kritikával illette.

"Jobb eredményt vártam a csapattól, arra pedig nem is gondoltam az idény előtt, hogy a kiesés elkerüléséért fogunk harcolni.

Nekem nem az. Szívesen vitázok bárkivel személyesen, de manapság a képedbe mosolyognak, majd pár perc múlva anyáznak" - mondta Révész Bálint.

A Nyíregyháza ultrái nem kímélik a csapatot és a tulajdonost Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ha a szurkolók megkeresnek és létrehoznak egy egyesületet, ingyen átadom nekik a klub működtetését. 350 gyerekkel, kislányokkal, a felnőtt csapattal, 30 dolgozóval együtt. Esküszöm, szurkolok majd nekik, és ha eredményesek, ott fogok állni a lelátón, és tapsolok. Egy feltételem van csak, hogy tíz évig működtetniük kell a klubot!" - tette hozzá a tulajdonos, aki hozzátette, az elmúlt években soha nem került szóba a Spartacus eladása.

"Ha egyszer eladom a Szparit, én leszek az, aki bejelenti. Megtehettem volna, hogy kiszállok akkor, amikor az NB-III-ba száműztek minket jogtalanul, vagy a covid járvány alatt, amikor sorra vonták meg a cégek a támogatásokat, mert örültek, ha életben maradtak.

mondta őszintén a Nyíregyháza tulajdonosa, aki a szurkolókkal kapcsolatban is meglepő dolgot árult el.

Óriási a feszültség a szurkolók és a tulajdonos között Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Az ultrák közül többen jelezték, hogy közöttük is ellentét van néhány ember viselkedése miatt.

8-10 fő viszont nem fogja elrontani a jövőben a többiek szórakozását, ők csak a balhé miatt jönnek ki a meccsekre. Normális, hogy 19 éves játékosunkat megfenyegetik, hogy elvágják a torkát? Hogy még ki sem jönnek az öltözőből, már szidalmazásáradat zúdul rájuk?

Hogy rászólnak másokra, akik megtapsolják a fiúkat? Hogy komoly anyagi kárt okoztak a klubnak a Békéscsaba vagy a Diósgyőr elleni meccsen történtek miatt? De az persze számukra természetes, hogy miközben én takarodjak, fizessem ki helyettük a milliós büntetéseket! Ez ellen biztosan fellépünk majd a következő évben, szerencsére ma már könnyen azonosíthatók azok, akik így viselkednek. Szerencsére többségben vannak azok, akik tisztességesen szurkolnak, nekik köszönjük, és rájuk a jövőben is számítunk!" - árulta el Révész Bálint, majd a következő idényről is szót ejtett.

"Rövidesen bejelentjük, kikkel vágunk neki a következő idénynek. Egy biztos, nyugodtabb bajnoki hajrát szeretnék! És az is biztos, ha a következő idényben is ilyen szintű "szurkolással" szembesülök néhány embertől, részemről az lesz a Nyíregyháza Spartacusnál az utolsó év" - zárta gondolatait a klubtulajdonos.