Két magyar futballista is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében - videó

SC Freiburg - RB Leipzig Sallai Roland Willi Orbán Német Kupa döntő
21 May 2022, Berlin: Soccer: DFB Cup, SC Freiburg - RB Leipzig, Final, Olympiastadion. Freiburg's Roland Sallai and Leipzig's Willi Orban fight for the ball.(IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series). Photo: Robert Michael/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Négy magyar futballista is érdekelt volt a 2022-es labdarúgó Német Kupa döntőjében, amely az RB Leipzig sikerével zárult.

Története legnagyobb sikerére készült a Freiburg a berlini Olimpiai Stadionban, amely még soha nem nyert egyetlen nagy trófeát sem Németországban. Ez a Sallai Rolandot a kezdőcsapatában tudó együttes ellenfelére, a Lipcsére is igaz volt, akik 2019 és 2021 után jutottak be ismét a Német Kupa fináléjába.

Dominico Tedesco három magyarja közül kettőnek is kezdőként szavazott bizalmat, Gulácsi Péter kezdett a kapuban, Willi Orbán pedig a védelem közepén kapott lehetőséget a vezetőedzőtől.

Sallai Roland és Willi Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

Sallai, Gulácsi és Orbán jelenléte még így is azt jelentette, hogy a tíz német játékos után magyar futballistából volt a legtöbb a pályán. Ez a szám a 61. percben tovább nőtt, amikor André Silva helyén Szoboszlai Dominik is pályára léphetett a lipcseiek mezében.

Amikor ez megtörtént, a fiatal középpályás csapata már emberhátrányban és gólhátrányban volt. Négy perccel Szoboszlai becserélése előtt Marcel Halstenberg kapott piros lapot, miután utolsó emberként lerántotta ellenfelét. A Freiburg a 19. percben szerezte meg a vezetést, miután Sallai Roland vétlen kezéről odapattant a labda Maximilian Eggesteinhez, aki nem hibázott.

A Lipcse egyenlítő gólja szinte a semmiből jött, a 76. percben Willi Orbán fejelte Christopher Nkunku elé a labdát, hogy azt csapattársa a kapuba továbbítsa.

Sallai Rolandot Christian Streich a 79. percben lecserélte, így ő már csak a pálya mellől figyelhette a kétszer 15 perces hosszabbítást. A ráadást, amiben háromszor is a kapufa mentette meg Gulácsiékat.

A 119. percben a játékvezető hosszabb videobírózást követően nem adott meg egy tizenegyest a Lipcsének, így a büntetőpárbaj döntötte el a trófea sorsát. Willi Orbán a második sorozatban belőtte a sajátját, majd a másik oldalon Günther hibázott. A lipcseiek magabiztosak voltak, a mindent eldöntő tizenegyest Eggestein rúgta a felső lécre.

Német Kupa, DÖNTŐ
Freiburg - RB Leipzig 1-1 büntetőkkel: 2-4 (1-0, 1-1, 1-1)