Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekvár és eperdzsem - 9 szuper recept befőzéshez

default user icon
MME
Érik az eper, így egyre jobb áron juthatunk hozzá nagy mennyiségű, jó minőségű, mézédes gyümölcshöz. Mivel a szezon nem túl hosszú, érdemes résen lenni, és nagyobb tételben bevásárolni belőle, hogy dzsem és lekvár formájában minél többet konzerválhassunk belőle. Ehhez mutatunk most 9 szuper receptet!

A tavasz végi-nyár elejei szezon slágere kétségtelenül a zamatos és ropogós eper, amit egyszeráen lehetetlenség megunni. Ha frissen esetleg nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni süteményeket, pitéket, muffinokat, de természetesen készíthetünk belőle lekvárt és dzsemet is. Így még télen is élvezhetjük az illatos és csodálatosan finom eper ízét. Indulhat a befőzés!? Ehhez gyűjtöttünk össze 9 szuper lekvár receptet. Próbáljátok ki akár mindet! 

1. EPERLEKVÁR, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>>

2. NARANCSOS EPERDZSEM >>>

3. EPERDZSEM EGYSZERŰEN >>>

4. EPERLEKVÁR >>>

5. FŰSZERES EPERDZSEM >>>

6. KONYAKOS EPERLEKVÁR >>>

7. EPERLEKVÁR, AHOGY GABI KÉSZÍTI >>>

8. EPERDZSEM, AHOGY MORZSÁLÓS MIRZA KÉSZÍTI >>>

9. CHIA MAGOS EPERLEKVÁR >>>

Legjobb lEKVÁROK, SZÖRPÖK, DZSEMEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss