Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kedden 7-6-ra legyőzte az ausztrál csapatot az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón a hazai vizes-világbajnokság női vízilabdatornáján. A találkozót követően a főszereplők értékelték a látottakat. 

"Engem is megleptek a lányok az elején, hogy két olyan centergólt kaptunk, amilyeneket nem szoktunk.

Utána védekezést kellett váltani, és gyakorlatilag a saját fegyverükkel tudtuk legyőzni az ausztrálokat. Nem, hogy csak felvettük a versenyt fizikálisan, meg az úszóversenyben, helyenként jobbak is voltunk. A végeredmény is ezt mutatja.

Tény, hogy a védekezéssel nyertük meg a meccset. Ez a csapat megmutatta már sokszor, hogy tud jól vízilabdázni. Mi ma megmutattuk, hogy küzdeni is tudunk. Edzőnek ez a legnagyobb öröm, hogy picit gyengébb támadójátékkal is nyerni tudtunk.

Láttam három negyedet a meccsükből. Félni nem fogunk tőlük, de komoly fegyvertény lesz, ha megverjük őket. Bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Egy-két gólos, idegörlő mérkőzésre számítok" - mondta Bíró Attila szövetségi kapitány.

Bíró Attila elégedett lehetett a látottakkal Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Élveztem a meccset. Az járt a fejemben a meccs előtt, hogy ne legyenek magammal szemben túlzóak az elvárások. Hozzam azt, amire képes vagyok. Azt gondolom, hogy sikerült, mentálisan nagyon jól éreztem magam a kapuban.

Egy pillanatra sem éreztem azt, hogy át tudják lőni a védekezésünket. Annyira jó volt az összhang, nekem csak azokat a labdákat kellett fognom, amik hozzám jöttek. Még ebben is van hiba, de az elődöntőre még tartogatok"

- összegzett Magyari Alda, a válogatott kapusa.

Magyari Alda fantasztikusan védett Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon nehéz meccs volt, főleg fizikálisan. Nagyon elfáradtam.

Az amit elterveztünk, hogy bizonyos játékosaik ne jussanak szerephez, azt maradéktalanul sikerült megvalósítani. Nagyon jó volt a védekezésünk, rengeteg blokkunk volt, ráadásul Alda jól védett. Elől feszültek és türelmetlenek voltunk, de egy bizonyos pont után tovább tudtunk lendülni.

Az elődöntőben viszont több kell majd. Ha így védekezünk, akkor nagy gond nem lehet. Egyelőre nem koncentráltunk még a hollandokra, holnap majd friss fejjel rájuk fókuszálunk. Két edzés, két videózás, a a legjobb tudásunk szerint felkészülünk és meglátjuk mire lesz elég" - árulta el Keszthelyi Rita, a magyar csapat játékosa.