Kézicsoda az U20-as női vb-n: döntőbe jutott a magyar csapat

Az U20-as magyar válogatott bejutott a világbajnoki döntőbe
Vágólapra másolva!
A magyar női U20-as kézilabda-válogatott 33-25-re legyőzte a svéd csapatot a Szlovéniában zajló világbajnokság elődöntőjében, ezzel ifj. Kiss Szilárd csapata bejutott a fináléba, ahol norvég válogatottal találkozik majd.

A magyar csapat elképesztő formában játszik a szlovéniai világbajnokságon. A mieink eddig hat meccsből hatot megnyertek a szlovéniai tornán, ifj. Kiss Szilárd csapata csütörtökön a dán együttest verte 31-26-ra, ami magyar válogatott legszorosabb meccs volt a korosztályos világbajnokságon.

A magyar csapat eddig minden meccsét megnyerte az U20-as világbajnokságon Forrás: IHF

Az első félidő elejét mindkét válogatott megnyomta, a csapatok az első tíz percben fej-fej mellett haladtak, ezt követően fordult elő először, hogy a svédek kétgólos előnyre tettek szert, amiből aztán Kajdon Blanka egy elképesztő erejű átlövéssel gyorsan le is faragott. Azonban a svédek lendületben maradtak, és negyedóra elteltével már háromgólos (5-8) előnyben voltak, így ifj. Kiss Szilárd kikért egy időt. A taktikai eligazítás meg is hozta az eredményét, mert öt perccel később Ballai Borbála ziccere után már egál (10-10) volt az eredmény, ekkor pedig a svédek mestere kért ki egy időt. A folytatásban azonban Ferenczy Diána jobbról való betörése után már a mieinknél volt az előny. Ez után is lendületben maradtak a mieink, akik végül egygólos előnnyel mehettek a szünetre (15-14), miután az utolsó pillanatban Zsigmond Panna óriási bravúrral lábbal védett egy ziccert.

Zsigmond Panna védésével ért véget az első félidő Forrás: IHF

A fordulás után a svédeké volt az első gól, de a meccs legjobbja, Farkas Johanna egy szenzációs betörés után gyorsan visszaállította az egygólos különbséget. A támadójátéka remek volt a magyar csapatnak, azonban a védekezés nem volt elég rendezett, így a svédek folyamatosan vissza tudtak kapaszkodni, és hét perc után már a vezetést is átvették.

Ezt követően jött egy kapuscsere a mieinknél - ami már az előző meccsen is bevált -, Bukovszky Anna pedig jól szállt be a meccsbe, Besszer Borbála pedig tíz perc alatt három gólt dobott, így újra a mieinknél volt az előny (22-20), a svédek pedig időt kértek. A folytatásban Bukovszky két újabb nagy védéssel sokkolta a svédeket, de egy védhetetlen hetesre már nem volt ellenszere a magyar kapsunak (22-21).

Hét perccel a vége előtt Ballai szép átadása után Vámos Míra lőtt gólt ziccerből (27-24), a magyar kispad pedig kitörő örömmel fogadta a találatot, majd egy perccel később ismét Vámos villant, ezzel pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között.

Az U20-as magyar válogatott bejutott a világbajnoki döntőbe Forrás: IHF

Az utolsó percekben a magyar csapatnak már szinte minden sikerült, a svédek pedig teljesen megtörtek, így a végjátékban már egyáltalán nem kellett izgulnunk.

Farkas Johanna 11, Ballai Borbála hat, Besszer Borbála négy góllal, Bukovszky Anna nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A magyar U20-as válogatott fantasztikus győzelmet aratott, és bejutott a világbajnoki döntőbe, ahol vasárnap a norvég csapat lesz az ellenfele.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, elődöntő
Magyarország–Dánia 33–25 (15-14)