A Mol Fehérvár négy góllal küldte haza a Honvédot

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 19:50
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Mol Fehérvár 4–0-ra megverte odahaza a Honvédot.
Dárdai: Ekkora gólt lőttem!
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Dárdai: Ekkora gólt lőttem! A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Budapest Honvéd 4–0 (Dárdai P. 30., Kodro 34., Bamgboye 71., Zivzivadze 83.)
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó, 3517 néző. Vezette: Vad II

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Két forduló – nulla pont... Ez a veszély fenyegette a vasárnap este Fehérváron pályára lépő csapatokat, hiszen a bajnoki nyitány sem a Vidinek, sem a Honvédnak nem sikerült. A piros-kékek Pakson szenvedtek 2–0-s vereséget, a Honvéd pedig Kispesten maradt alul a Zalaegerszeggel szemben (0–1). A két meccs, nullapontos teljesítményre már lehet mondani, hogy rossz rajt, így nem volt meglepő, hogy agresszívan kezdett mind a két együttes.

És a védekezést alaposan megszervezve! A fehérváriak és a fővárosiak is három belső és két szélső védővel kezdtek – Michael Boris az első fordulóban a magyar válogatott játékosát, Fiola Attilát visszahúzta a védősorba a középpályáról, míg a vendégeknél a hátvédsor előtt Bocskay Bertalan és kicsit előrébb Nikola Mitrovics kapott szerepet a pálya centrumában, miközben hátul összeállt a kisvárdai védelemből jól ismert Lazar Csirkovics, Herdi Prenga duó – Ivan Lovriccsal kiegészülve.

Ám az is gyorsan kiderült, hogy az akarat önmagában nem lesz elég ezen a mérkőzésen, mert annyi hibával játszottak a csapatok, hogy esély sem volt a folyamatos játék kialakulására. Ahogy mondani szokás, egymás hibáiból éltek az együttesek, a sok pontatlan átadás és sikertelen labdaátvétel miatt bosszankodhattak a nézők.

Fél órája tartott a találkozó, amikor az összeszokatlanság miatt hátrányba kerültek a kispestiek. A bal oldalon, már a Vidi térfelén Tamás Krisztián és Makszim Plakuscsenko hozta zavarba saját csapatát. Addig vártak egymásra, míg az egyik odarúgta a labdát, ahonnan a másik éppen ellépett – ez még önmagában nem lett volna baj, de amíg durcásan néztek egymásra, mégis hogy ronthattak ilyen egyszerű helyzetben, a hazaiak megindultak az ajándékba kapott labdával, és ifjabb Dárdai Pál remek lövéssel zárta le az akciót: ballal látványosan a jobb felső sarokba csavarta a labdát.

Érdekes volt megfigyelni, hogy csütörtökön a moldovai Petrocub ellen öt nullára nyerő csapaton alig változtatott Michael Boris, Hangya Szilveszter helyett Marcel Heister lépett pályára – jó esély van arra, hogy a csütörtökön és vasárnap látott csapat majd pihen az Ekl-selejtező visszavágóján.

Ennél is fontosabbnak tűnt, hogy a Honvéd nem tudta kiheverni az első gól okozta sokkot, és néhány perccel Dárdai találata után Kenan Kodro megduplázta a hazaiak előnyét. Ezúttal a bal oldalon futott végig a fehérvári akció, vagyis hiába a sok védő, ha némelyik nem tudja, mi a teendő... Tam Courts úgy érezte, váltania kell, érkezett az albán válogatott Albi Doka – az izlandi Vidar Ari Jónsson már a ZTE ellen is meghökkentő hibákat követett el, most sem nagyon tudta megoldani a feladatát, és az ember akaratlanul is arra gondolt: a jól működő és eredményes kispesti akadémián nála csak gyengébb képességű jobbhátvédek játszanak? Bármi legyen is a válasz, a helyzet lehangoló.

Senkit sem ért váratlanul, hogy a kispestiek további cserékre határozták el magukat, sőt a második félidőben belső védőt támadóra cseréltek, átálltak a négyvédős rendszerre, de ez csak trükközés volt a számokkal, a hadrendekkel, mert ötlet, elképzelés bántóan hiányzott a Honvéd játékából, amely egyáltalán nem volt veszélyes a Vidi kapujára. Boris is cserélt, ráadásul egészen jó érzékkel. A szöglet előtt beküldött három játékos közül Funsho Bamgboye őrizetlenül érkezett a beadás után, és azonnal gólt szerzett. A piros-kékek másik cserejátékosa, Budu Zivzivadze is beköszönt, teljesen összeomlott a Honvéd.

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, és bár nyilván sokat halljuk még, hogy idő kell ahhoz, hogy legyen eredménye a Kispesten zajló munkának, az összkép egyelőre kiábrándító. Két mérkőzés után sem pontja, sem szerzett gólja nincs a piros-feketéknek, és a jelét sem nagyon látni, mitől javulhatna fel a teljesítményük. Ellenben a Mol Fehérvár FC a csütörtöki kiütéses Ekl-győzelem után ismét eredményesen és időnként jól is futballozott, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 4–0

„Fizetnem kell a csapatnak” – nem számított a debütálására a 18 éves tehetség

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 2 1 1 6–4 +2 4
2. Paksi FC 2 1 1 4–2 +2 4
3. Mol Fehérvár 2 1 1 4–2 +2 3
4. Puskás Akadémia 2 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 1 1 1–0 +1 3
5. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
7. Debreceni VSC 2 2 3–3 0 2
8. Vasas FC 2 2 2–2 0 2
9. Kecskeméti TE 2 2 1–1 0 2
10. Mezőkövesd 2 1 1 3–5 –2 1
11. Újpest FC 2 1 1 1–3 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 0–5 –5 0
NB I, 2022–23, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 5., péntek
Vasas FC–Paksi FC 2–2
Budapest, Illovszky Rudolf StadionPillók Ádám
2429
Augusztus 6., szombat
DVSC–Kecskeméti TE 1–1Debrecen, Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
4724
Augusztus 7., vasárnap
Kisvárda–Mezőkövesd 4–2Kisvárda, Várkerti Stadion
Andó-Szabó Sándor
1927
Puskás Akadémia–Újpest 2–0
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
2000
Mol Fehérvár–Budapest Honvéd 4–0
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Vad II István
3517
A Zalaegerszeg–Ferencváros bajnokit elhalasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik