Vágólapra másolva!
Az olasz Internazionale labdarúgócsapata hétfőn a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a chilei válogatott támadóval, Alexis Sánchezzel.

Sánchez szerződése ugyan 2023-ig érvényes volt, de Simone Inzaghi irányítása alatt csak elvétve kapott lehetőséget, emiatt közölték vele, hogy nem szerepel a klub jövőbeli terveiben. A milánói kék-feketék döntésében a dél-amerikai futballista magas fizetése is közrejátszhatott, Sánchez ugyanis évi 7 millió eurót tett zsebre szezononként.

A milánói együttes közleményben köszönte meg Sáncheznek a klubnál töltött három évét, amely során Serie A-t, Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát nyert. Az előző szezonban 27 bajnokin lépett pályára és öt gól mellett kiosztott két gólpasszt.

A Corriere dello Sport információi szerint Sánchezt több európai klub is szívesen látná soraiban. A lap beszámolója szerint a chilei játékos a török Galatasaray ajánlatát már elutasította, mivel közel áll ahhoz, hogy aláírjon az Olympique Marseille-hez. A francia klub elnöke, Pablo Longoria megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a dél-amerikai futballistával.

Alexis Sánchez már nem az Inter játékosa Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Sánchez 2018 januárjában szerződött az Arsenaltól a Manchester Unitedhez, ahol csúnyán megbukott, ugyanis 45 mérkőzésen mindössze ötször volt eredményes. Az olasz bajnoki ezüstérmes Internazionale 2019-ben vette kölcsön Sánchezt az angoloktól, majd egy évvel később végleg megszerezte a játékjogát. Sánchez az Inter színeiben összesen 109 tétmérkőzésen lépett pályára és 20 gólt lőtt.