FTC: Nem állunk készen a BL csoportkörére – Dibusz Dénes

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 22:57
Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett az azeri Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján, így elbúcsúzott a sorozattól, és az Európa-liga csoportköréért játszhat majd – az ír Shamrock Rovers ellen. Az azeri bajnok elleni vereséget követően Vécsei Bálint és Dibusz Dénes értékelte a találkozót.
Dibusz kritikusan értékelte a mérkőzést (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Dibusz kritikusan értékelte a mérkőzést (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

„Ez a mai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az elején kapott gyors gól átírta a forgatókönyvet, de még akkor sem kellett volna így szétesnünk. A játék sok eleme hiányzott, ami ahhoz kellett volna, hogy megfordítsuk ezt a mérkőzést. A második félidőben már többet kockáztattunk, többet mentünk előre, de sajnos a kontráit elég jól kihasználta az ellenfél” – értékelt a lefújást követően Vécsei Bálint a találkozót közvetítő M4 Sport kamerája előtt.

„Igazából nem hiszem, hogy ennyi lenne a társaságban, mert eddig is voltak komoly mérkőzéseink, azokat is meg tudtuk oldani. Tudtuk, hogy olyan játékosaik vannak, akik a legkisebb hibát is megbüntetik. Mi viszont elég nagy hibákat követtünk el, és ki is használták ezeket” – fogalmazott a Ferencváros középpályása.

„Kicsit bealudtunk a mérkőzésbe, lassan járattuk a labdát, és amit eltervezünk, a labdaszerzések utáni gyors átmenetek végrehajtását, az gyakorlatilag elmaradt. Sokszor és lassan értünk labdához és ezzel nem tudtuk megbontani őket. A második félidőben ezen szerettünk volna javítani, de nem sikerült” – fejtegette Vécsei.

„Csalódottak vagyunk, mert hazai pályán nem tudtunk továbbjutni, ami nagyon fájó. Azt hittük, hogy itthon sikerülhet. Nem adjuk fel, holnaptól már a következő mérkőzésre készülünk és el akarjuk érni az Európa-liga csoportkörét. Az elmúlt három évben legalább ezt sikerült elérni, nem akarjuk most sem alább adni” – tekintett a jövőbe a válogatott játékos.

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes ugyan három gólt kapott, ám még így is csapata egyik legjobbja volt, higgadtan, reálisan és kritikusan értékelte a látottakat.

„Ezen már nem tudunk változtatni. Bosszús és mérges az ember, de sajnos ez a mérkőzés elment. Picit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor 1–1 után kaptunk itthon egy négyest, vagy amikor a Ludogorec ellen az Európa-ligában 0–3 volt. Voltak lehetőségeink az első félidőben, de nem tudtunk betalálni, pedig fontos lett volna, hogy tudjunk egyenlíteni. Akkor nyilván más lett volna a meccs képe. Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük, gondolkodásban, gyorsaságban, dinamikában, agresszivitásban, taktikailag, gyakorlatilag tehát mindenben fölénk kerekedett a Qarabag, ezt el kell ismernünk. A két mérkőzés alapján a jobb csapat jutott tovább. Ez a meccs megmutatta, hogy nem állunk készen arra, hogy a BL csoportkörében játsszunk” – fogalmazott kritikusan Dibusz Dénes.

„Idegesítő volt a rengeteg ki nem kényszerített hibát látni, nehezen őriztem meg a nyugalmamat. Nagyon sok rossz döntést hoztunk, sokszor nem voltunk jó pozícióban, nagyon nehezen tudtuk kihozni a labdát. Ha megpróbáltuk a középpályásvonalba, esetleg a támadóvonalba feljuttatni a labdát a vendégek játékosai gyönyörű szépen ott voltak és közrezárták a mi emberünk. Emellett a hosszú labdák utáni lecsorgókat nagy százalékban ők szerezték meg, pedig tudtuk, hogy ez mennyire fontos, de mégsem voltunk ott. Alulmúltuk önmagunkat, a Qarabag pedig jól játszott, jól ment bele a meccsbe, intenzíven játszott és egyénileg is jól oldották meg a helyzeteket. Nehéz mit mondani, igazából nincs miről beszélni, szerintem jobbak voltak” – értékelte a találkozót az M4 Sport kamerája előtt Dibusz.

„Nehéz volt felmérni az ellenfél játékosainak a tudását, szerintem a kinti meccsen nekik is nehezek voltak a körülmények, ők sem azt játszották, amit ma. Magasabb szinten tudtak játszani, mi nem. Egész héten erre készültünk, de nem működött, amit szerettünk volna. Labdával nem voltunk jók, a labdakihozatalokat nem tudtuk megoldani, így pedig hazai pályán nem sok esély van. Abban bíztunk, hogy esetleg a pontrúgásokból be tudunk találni, ott volt fizikai fölényünk, azt ki kellett volna használni, de ma ez sem sikerült. Ez ma egy ilyen meccs volt” – zárta mondandóját a válogatott kapus.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROS–QARABAG (AZERI) 1–3 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 875 néző. Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester, 51.), Thelander, Civic (Pászka, 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 84.), A. Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
QARABAG: Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev (Romao, 86.), Jankovics (Richard Almeida, 58.) – Kady – Sheydayev, Wadji (Owusu, 81.), Zoubir (L. Andrade, 86.). Vezetőedző: Qurban Qurbanov
Gólszerző: A. Traoré (85.), ill. Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)
Továbbjutott: a Qarabag, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik