Ligue 1: megvan Alexis Sánchez új csapata

Vágólapra másolva!
2022.08.10. 07:38
null
Megvan az Interrel szerződést bontó Alexis Sánchez új klubja (Fotó: AFP)
A francia élvonal (Ligue 1) legutóbbi ezüstérmesénél, az Olympique Marseille-nél folytatja pályafutását a 148-szoros chilei válogatott támadó, Alexis Sánchez, ha átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, Alexis Sánchez hétfőn közös megegyezéssel bontott szerződést az olasz Internazionaléval, s már akkor valószínűsíthető volt, hogy a francia Olympique Marseille-hez kerül, hiszen még a klubot vezető Pablo Longoria is elismerte, hogy tárgyaltak a 33 éves támadóval.

A Marseille a honlapján arról számolt be, hogy mindenben megegyezett Sánchezzel, akire még orvosi vizsgálatok várnak, mielőtt hivatalosan is elkötelezi magát a klubhoz.

A korábban az olasz Udinesénél, a spanyol FC Barcelonánál, az angol Arsenalnál és Manchester Unitednél is futballozó támadó a 2019–2020-as idényben előbb kölcsönbe, majd végleg érkezett az Interhez, mellyel olasz bajnoki címet és olasz Szuperkupát is nyert. A mögöttünk hagyott idényben 27 bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett és két gólpasszt adott.

 

Az előző kiírásban második helyen záró Marseille remekül erősített a nyáron, hiszen Rómából Pau Lópezt, Cengiz Ündertés Jordan Veretout-t, a Granadától a nyitó fordulóban duplázó, kolumbiaiLuis Suárezt, a Le Havre-tól Isaak Tourét, Portóból Chancel Mbembát, a LenstólJonathan Clausst szerezte meg, kölcsön után végleg átigazolta Nápolyból Arkadiusz Miliket és az Arsenaltól Mattéo Guendouzit, ráadásul az Arsenaltól kölcsönbe érkezett az első bajnokin szintén gólt szerző Nuno Tavares is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik