BL: ennyit ér a Qarabagnak az FTC elleni továbbjutás – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.08.10. 09:55
null
Az Európa-ligában vigasztalódhat a Ferencváros (Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet)
Mint beszámoltunk róla, az azeri bajnok Qarabag kedden este 3–1-re legyőzte Budapesten a Ferencvárost, így bejutott a Bajnokok Ligája playoffkörébe. A találkozó után az azeri sajtó tényszerűen számolt be a találkozóról, megszólalt a meccset a helyszínen megnéző klubelnök, Tahir Gozal is, és arról is írnak, mennyit ér a zöld-fehérek elleni továbbjutás.

Azerbajdzsán állami hírügynöksége, az Azertaq tényszerű beszámolót közölt a visszavágóról, és ugyan az angol nyelvű cikkében még Marquinhosnak adja a Ferencváros gólját, az azeri kiadás már helyesen Adama Traorét tünteti fel a zöld-fehérek gólszerzőjeként. A hírügynökség kiemeli, hogy a Bajnokok Ligája történetében másodszor szerepelhet a rájátszásban az ország képviselője – és természetesen azt is megemlítik, hogy a Viktoria Plzen vár majd a Qarabagra, amely így az Európa-liga csoportkörében már biztosan ott lesz.

Az ország első számú, azeri labdarúgással foglalkozó oldala, a football-plus.az az állami hírügynökségnél jóval bővebben foglalkozik a találkozóval: a tényszerű tudósítás mellett idézik a két vezetőedzőt, Sztanyiszlav Csercseszovot és Qurban Qurbanovot a meccs utáni sajtótájékoztatóról, valamint Dibusz Dénes nso.hu-n is olvasható nyilatkozatát, amely szerint kiderült, „hogy nem áll készen a Fradi a BL-csoportkörre.” Ezek mellettazt is megemlítik, hogy budapesti győzelmével a Qarabag további 0.250 UEFA-koefficienspontot gyűjtött Azerbajdzsánnak, amelynek így 14.500 pontja van és a 29. helyen áll az európai nemzetek rangsorában.

Szintén a Football-plus szólaltatta meg a Qarabag elnökét, Tahir Gozalt, aki a Groupama Arénában nézte meg a mérkőzést és a csapattal együtt szerda reggel tért vissza Bakiba. Gozal elnök ugyan személyesen nem találkozott a Ferencváros első emberével, Kubatov Gáborral, de elismerően szólt a zöld-fehérek elnökének mérkőzés utáni bejegyzéséről.

„Nem volt lehetőségem személyesen találkozni vele, de láttam, hogy mit nyilatkozott, hogy az erősebb csapat győzött. Köszönjük szépen, jólesik az elismerés. Azt gondolom, hogy a mostani csapatunk talán minden idők legerősebb Qarabagja. Nagyszerű győzelmet arattunk tegnap, és bízom benne, hogy még további remek mérkőzések várnak ránk a folytatásban”idézte a lap a Qarabag elnökét.

A qafqazinfo.az gólvideókkal színesített percről perce tudósítással jelentkezett a mérkőzésről, szintén megemlíti Kubatov Gábor fentebb idézett posztját, és azt a kérdést is megválaszolja, hogy mit nyert a keddi mérkőzéssel a Qarabag? Nem titok: az Európa-liga csoportkörében való szerepeléssel már ötmillió eurót garantáltan kap az UEFA-tól a klub, ami nyilván csak még több lesz, ha a Viktoria Plzent legyőzve a BL-csoportkörébe jut a csapat.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROS–QARABAG (AZERI) 1–3 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 875 néző. Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester, 51.), Thelander, Civic (Pászka, 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 84.), A. Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
QARABAG: Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev (Romao, 86.), Jankovics (Richard Almeida, 58.) – Kady – Seydayev, Wadji (Owusu, 82.), Zoubir (Leandro Andrade, 86.). Vezetőedző: Qurban Qurbanov
Gólszerző: A. Traoré (85.), ill. Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)
Továbbjutott: a Qarabag, 4–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik