Ekl: Ez a kőkemény valóság volt – Török László; a Molde edzőjét lenyűgözte Kisvárda

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 23:42
null
Török László és Jasir Asani – itt még úgy tűnt, összejöhet a bravúr (Fotó: Kovács Péter)
A Kisvárda 2–1-re legyőzte odahaza a norvég Moldét a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében, de ez kevés volt a továbbjutáshoz az idegenbeli háromgólos vereség után. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Molde trénere, Erling Moe nem győzte hangsúlyozni: nagyon nehéz mérkőzésen vannak túl.

„Ezt mindenki láthatta. Átadtuk a kezdeményezést a Kisvárdának, de az első góljuk egy hibából született, nem sikerült jól hazaadni a labdát. Megfogott minket a találat, szenvedtünk, aztán jött a második gól. A szünetben sikerült változtatnunk, próbáltuk birtokolni a labdát és javítani a kontrajátékon. Küzdelmes mérkőzés volt, szenvedtünk a Kisvárda ellen, de összességében nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk.”

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy lenyűgözte, amit Kisvárdán látott:

„Nemcsak a csapat, hanem a város, a létesítmények, a környezet. Mi is egy kisváros csapata vagyunk, úgyhogy pontosan tudom, milyen ez. Tiszteletem az egész közösség előtt.”

A Kisvárda vezetőedzője, Török László visszautalt arra, hogy a stadion hangosbemondója szerint a kieséssel véget ért egy álom:

„Pedig ez a kőkemény valóság volt. Nagyon jól szerepeltünk ezen a mérkőzésen, a nézők is fantasztikusak voltak, a csapat is remek játékot produkált. Az volt ma a jelszó, hogy a lehetetlen nem létezik, és ezt próbáltuk megvalósítani. Megrúgtuk gyorsan a két gólt, domináltunk, aztán sajnos nem tudtuk belőni a harmadikat, ami döntően befolyásolta a párharc végkimenetelét. A Molde a szépítő góllal elérte a továbbjutást, de emelt fővel távozunk a ligából, hasznos tapasztalatokat szereztünk. Csodálatos napot szereztek ma a fiúk mindenkinek.”

TÖRÖK LÁSZLÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

KOVACIC: MEGMUTATTUK, HOGY KISVÁRDÁN MI VAGYUNK A FŐNÖKÖK

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Kisvárda Master Good–Molde (norvég) 2–1 (2–0)
Kisvárda,
Várkerti Stadion, 2 548 néző. V: Durieux (luxemburgi)
Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Melnik – Asani (Navrátil, 71.), Makowski (Lucas Marcolini, 78.), Camaj (M. Ilievszki, 78.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László
Molde: Karlström – B. Hansen, Haugan, Risa – Linnes, K. Eriksen, Mannsverk, Breivik, Knudtzon – D. Fofana (Zekhnini, 90.), Brynhildsen (Grödem, 72.). Vezetőedző: Erling Moe
Gólszerző: Asani (14., 29.), ill. Mannsverk (68.)

Továbbjutott:
a Molde, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik