Női kézi: a Győr legyőzte a Háfrával felálló Odensét

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 20:37
null
Háfra Noémi már Odense-mezben a Győri ETO ellen (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a Győri Audi ETO KC 32–27-re legyőzte a dán Odensét, amelyben pályára lépett Háfra Noémi is.

Anyacsapata ellen léphetett pályára Háfra Noémi a Győri Audi ETO KC utolsó felkészülési mérkőzésén a dán Odense ellen. A magyar válogatott balátlövőnek az előző idény nem igazán sikerült jól, ezért a klub kölcsönadta a dán bajnoknak. Sokat nem kellett várni a „visszatérésre”, hiszen az északi együttes hétfő óta hazánkban edzőtáborozik, sőt, a két vezetőedző, a győri Ambros Martín és az odensei Ulrik Kirkely a héten több edzést is vezényelt együtt. A csúcspont mégis a két csapat csütörtöki összecsapása volt.

Nemcsak Háfra kapott nagy tapsot a győri közönségtől, hanem a szlovén Ana Gros is, aki 2010 és 2012 között játszott már az ETO-ban, jelenleg pedig posztja legjobbjaként tér vissza a Krim Ljubljanából. Előbbi örülhetett a találkozó elején, hiszen az első három gólt a dánok szerezték, a Mínusz három után egyenlített a Győr, majd üldözte a dán csapatot, amely néhány perccel az első félidő vége előtt már néggyel ment, de az utolsó fél percben sikerült kettőre apasztani a különbséget.

Sokkal bátrabb, hatékonyabb győri együttes futott ki a második félidőre, amely a harmincnyolcadik percben megszerezte a vezetést. Gros is örülhetett, hiszen tíz év után újra gólt szerzett a korábbi ötszörös Bajnokok Ligája-győztes színeiben – bár a szlovén azelőtt ment el a magyar klubtól, hogy az megszerezte első BL-címét. A győri védelemnek köszönhetően 24–24 után meglógtak a hazaiak, már nem engedték ki a vezetést a kezükből, és öt góllal, magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. Az ETO jövő pénteken Kisvárdán kezdi meg a bajnokságot.

„Két ellentétes félidőt játszottunk – értékelt Ambros Martín a győriek honlapjának. – Az első játékrészben nem találtuk a ritmust a védekezésben, valamint a támadójátékunk sem működött jól. A második félidőben meg tudtunk újulni, a problémákat kijavítottuk, tökéletesen szolgálta a céljaikat a találkozó.”

KÉZILABDA
Női felkészülési mérkőzés
Győri Audi ETO KC–Odense Handbold 32–27
(13–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik