Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC házigazdaként meglepetésre 28-24-re kikapott a francia Metz HB csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A győriek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, valamint Line Haugsted hiányzott, és bár Stine Oftedalt benevezték a meccsre, de nem léphetett pályára, mert az egyik edzésen megütötték az arcát és erős fájdalmat érzett.

A világklasszis irányító hiánya eleinte meglátszott csapata teljesítményén. Ambros Martín vezetőedző a 13. percben 6-9-es állásnál időkérésre kényszerült, mert támadásban és védekezésben is összeszedettebb volt a Metz, amely remekül használta ki a hazai hibákat. A játékmegszakítás sem használt, tovább nőtt a különbség, és a francia együttesnek jó néhány alkalommal nem is volt nehéz dolga, hiszen a hazai labdaeladások után könnyű gólokat dobott.

A 24. percben, 14-8-as hátrányban Martín másodszor is időt kért, és mivel az első félidő hajrája az ő együttesének sikerült jobban, a szünetben már "csak" 18-14-es előnyben volt a Metz.

A második felvonás elején nem javult a helyzet hazai szempontból, a Metznek alig volt gyenge pontja, így már 22-15-re vezetett. Kétszer egymás után emberelőnybe került az ETO, az elsőt 2-0-ra megnyerte, a másodikban viszont kétszer eladta a labdát. A harmadik időkérés sem használt, mert bő tíz perccel a vége előtt 19-27-es állásnál eldőlt a találkozó.

A hajrában ugyan csökkentette hátrányát a sokat hibázó ETO, de az egyenlítésre nem volt esélye a szinte végig magas színvonalon kézilabdázó vendégekkel szemben.

Meglepő vereséget szenvedett a Győr Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A házigazdáknál Anne Mette Hansen volt a legeredményesebb öt góllal, a túloldalon Chloé Valentini hetet lőtt. A kapusok közül a győri Sandra Toft teljesített a legjobban nyolc védéssel.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett másodszor győzött a Metz.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló ETO október 9-én a horvát Lokomotiva Zagrebet fogadja, az egy sikerrel és két vereséggel rendelkező Ferencváros pedig ugyanazon a napon a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A győriek legutóbb 2015. október 25-én veszítettek házigazdaként a BL-ben, amikor a dán Midtjylland győzte le őket 26-21-re.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Metz HB (francia) 24-28 (14-18)
lövések/gólok: 38/24, illetve 46/28
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/1
kiállítások: 4, illetve 16 perc