Fucsovics sokat hibázott, két szettben kikapott Humbert-től

Vágólapra másolva!
2023.02.03. 16:22
Hiába duzzadt az önbizalomtól Fucsovics Márton a tatabányai Magyarország–Franciaország Davis-kupa-párharc előtt, sima vereséget szenvedett a pazar játékot bemutató Ugo Humbert ellen, aki élete első Dk-meccsén sikert aratott.  
Fucsovics Márton két szettben vereséget szenvedett (Fotó: Árvai Károly) – a képre kattintva galéria nyílik
Fucsovics Márton két szettben vereséget szenvedett (Fotó: Árvai Károly) – a képre kattintva galéria nyílik

Bár csak egy brékelőnye volt Ugo Humbert-nek az első játszmában, mire Fucsovics Márton kissé magához tért, eleinte küzdelmesen tudta csak hozni az adogatásait legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnk a Magyarország–Franciaország Davis-kupa-találkozó pénteki napjának második mérkőzésén. S míg Piros Zsombort érezhetően doppingolta a közönség, addig úgy tűnt, a 30 éves játékost inkább zavarja a buzdítás.

Persze a teniszmeccsekhez talán kevésbé hozzászokott hazai szurkolótábor is egyre jobban elvetette a sulykot, s néha már az is átfuthatott a fegyelmezettebb rajongók fején, hogy a bekiabálások miatt előbb-utóbb pontbüntetést fog kapni a magyar csapat. Türelmes volt egyébként a meccs székbírója, de időnként forgolódott, hogy be tudja azonosítani, kik lehetnek azok, akik belekiabálnak az adogatásokba.

Az első játszma végére adogatóként már valóban összeszedte magát Fucsovics, s 5:2-nél semmire hozta a szerváját, azonban fogadóként még mindig kereste az ellenszert Humbert teniszére, és nem is találta meg, így a francia 6:3-ra nyerte a szettet. A szünet után kiegyensúlyozottabban folytatódott a játék, a világranglista-71. magyar ismét egy semmire hozott adogatással rukkolt ki, utána pedig két szoros gém következett, 2:1-nél azonban egy hajszállal a francia javára billent a mérleg, amivel újabb brékelőnyhöz juttatta nemzetét. Ez visszavetette Fucsovics lendületét, s a következő szerváját is bukta, miközben riválisa egyre magabiztosabban mozgott a pályán.

Voltak azért villanásai wimbledoni negyeddöntősünknek, még a meccs elején az egyik nyerőjét Humbert is megtapsolta, s 4:1-nél is elsült a keze egy hatalmas fonákegyenessel, ám összességében véve ez kevés volt ezen a mérkőzésen. Azért 5:1 után megint semmire hozta az adogatását, bár ebben benne lehetett már az is, hogy riválisa kevésbé küzdött a labdamenetekért, gondolva, majd ezután kiszerválja a meccset. Ez egy kicsit nehezebben ment, mint várta, ugyanis két labdamenetet is elveszített az utolsó gémben, azonban egy ásszal lezárta a találkozót.

Olyan gyorsan, mindössze 1 óra 14 perc után ért véget a második mérkőzés, hogy Piros Zsombor oda sem ért bátorítani a csapattársát a saját győzelmét követő kötelező sajtótájékoztató, levezetés és masszázs után, bejött tehát Sébastien Grosjean szövetségi kapitány taktikája azzal, hogy a balkezes Ugo Humbert-t válogatta utolsó pillanatban a csapatba. Az egyetlen franciát, akinek pozitív a mérlege Fucsoviccsal szemben, s aki így karrierje első Davis-kupa-meccsén egyből diadalt aratott.

Az első nap után tehát 1–1 az állás a Magyarország–Franciaország Davis-kupa-találkozón, amely szombat délben a Marozsán Fábián, Valkusz Máté duó és az Artur Rinderknech, Nicolas Mahut kettős párosmeccsével folytatódik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

TENISZ DAVIS-KUPA
VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ, TATABÁNYA
Magyarország–Franciaország 1:1 – az állás az első nap után
Fucsovics–Humbert 3:6, 2:6
KORÁBBAN
Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6 (7–4), 6:3
A szombati program
12.00: Valkusz Máté, Marozsán Fábián–Nicolas Mahut, Arthur Rinderknech
Fucsovics Márton–Benjamin Bonzi
Piros Zsombor–Ugo Humbert

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik