Síelés közben tudta meg a Bayern München edzője, hogy kirúgták

firo : 05.02.2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VfL Wolfsburg - FCB FC Bayern Munich Munich Spo Season 2022 VfL Wolfsburg - FCB FC Bayern Munich Munich Soccer Bundesliga XTIMEDIF 1. League 2023 Horizontal
firo: 05.02.2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VfL Wolfsburg - FCB FC Bayern Munich Muenchen 2:4 FCB coach, coach, Julian Nagelsmann, gesture, gesture, disappointment, disappointed, disappointment , disappointed , unhappy , frustrated , frustrated , (Photo by Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, sajtóhírek szerint a Bayern München menesztette Julian Nagelsmannt. Az osztrák Alpokban a szabadságát töltő szakember a hírekből értesült arról, hogy már nem ő a német rekordbajnok edzője.

A Bild beszámolója szerint Julian Nagelsmann csak csütörtök este értesült arról, hogy kirúgták a Bayern Münchentől, de nem a klub által, hanem a sajtóban olvasott a menesztéséről. A beszámolók szerint éppen Ausztriában síelt, amikor megkapta a hírt, ami meglehetősen váratlanul érte.

A 35 éves trénert a hírek szerint Thomas Tuchel és Löw Zsolt váltja a bajor csapat élén. Nagelsmannt 2021 nyarán nevezték ki a Bayern vezetőedzőjének, az irányítása alatt 84 meccsből 60-at megnyert a csapat, amely egy bajnoki címet és két német kupát nyert vele.

Thomas Tuchel váltja a Bayern élén Julian Nagelsmannt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

A hírek szerint a müncheni gárda vezetői úgy érezték, hogy a Bundesligában csak idén elhullajtott 10 pont és a második hely leginkább Nagelsmann hibája és felelőssége, ezért még a szezon hajrája előtt váltásra szánták el magukat. Illetve azért is sürgették Tuchel kinevezését a bajorok, mert nem szerették volna, hogy a nyáron más csapatokkal kelljen versenyezni érte.