Válogatott: külföldön el vannak ájulva Szoboszlai szabadrúgásgóljától

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 13:57
null
<a href="https://m4sport.hu/2023/03/27/percrolpercrebejegyzes/25-perc-szoboszlai-dominik-oriasi-szabadrugasgoljaval-kettovel-megyunk/" target="_blank">Szoboszlai Dominik szabadrúgásgóljára külföldön is keresik a jelzőket – a videó a képre kattintva nyílik meg (Fotó: Árvai Károly)</a>
Arra már korábban is felhívtuk a figyelmet, hogy Szoboszlai Dominik bődületes szabadrúgásgóllal duplázta meg a magyar labdarúgó-válogatott előnyét a Bulgária ellen 3–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn. A kivételes találatra külföldön is felkapták a fejüket.

A Facebookon mintegy 11 millió követővel rendelkező brit központú nemzetközi sportoldal, a Sportbible oldalán teljesen odavannak Szoboszlai Dominik góljáért.

„Hölgyeim és Uraim, íme, egy korai jelölt a Puskás-díjra! Az erő és a technika egyenesen őrületes! Ezt kevés kapus tudta volna kivédeni, széttörtük a visszajátszás-gombot!” – írják a gólt közzétevő bejegyzésükben.

A cikkben Josh Lawless újságíró szuperlatívuszokban számolt be a találatról, valamint Szoboszlai rúgótechnikájáról.

„Ez a gól tökéletes ötvözete volt az erőnek és a precizitásnak, mindez földöntúli technikával fűszerezve. A Red Bull Salzburg egykori játékosa nem csak kapitánya, talizmánja is hazája válogatottjának és elég egyértelmű, hogy miért” – szólt a brit oldal beszámolója.

A Bleacher Report Football Twitter-oldalán „tökéletes szabadrúgásként” jellemzik a találatot, de a kommentmezőben is sokan az egekbe magasztalták a magyar válogatott csapatkapitányát.

 


 

„A Liverpoolnak ezt a középpályást kell leigazolnia és el kell engednie Jude Bellinghamet” – mondta egy hozzászóló.

„Ő a következő De Bruyne, két-három éven belül Európa legjobb öt csapata közül az egyikbe fog igazolni” – vélekedett egy másik kommentelő, míg egy harmadik megszólaló egy bátor megszólalással méltatta Szoboszlait.

„Nem vagyok biztos abban, hogy ezt Messi be tudta volna rúgni onnan” – ámuldozott a kommentelő, míg egy negyedik elsütötte a „SzoBOSSlai” (Szoboszlai és az angolul főnököt jelentő boss szó) szóviccet.

Végül, de nem utolsósorban az „All 22 Soccer” névre keresztelt, labdarúgással foglalkozó Twitter-oldal úgy vélekedett, hogy Szoboszlai „minden tekintetben felveszi a versenyt James Ward-Prowse-zal” (az angol Southampton szabadrúgásairól ismert futballistája – a szerk.), mire egy kommentelő csak ennyit válaszolt: „Ennek a srácnak varázspálcája van”.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Meler (török)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár Zs., 87.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 73.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga Barnabás, 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
BULGÁRIA:
Naumov – Galabov, Antov, Markov (H. Petrov, a szünetben) –Sztojanov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), N. Iliev, M. Petkov – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (39.)

A csoport másik mérkőzésén
Montenegró–Szerbia 0–2 (Vlahovics 78., 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4
6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1
3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária2 20–4–40

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik