Több ezren jelentkeztek, hogy a budapesti atlétikai vb fantasztikus pályáján fussanak

Nemzeti Atlétikai Központ, sajtóbejárása, világbajnokság szervezőbizottsága, Németh Balázs, Gyulai Márton, Baji Balázs, Árvai Péter, stadion, építkezés, 2023. 04. 26.
A pályán minden bizonnyal világrekordok születnek majd
Vágólapra másolva!
Olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók az augusztusi világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ nyitófesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek.

"Pár szabad hely híján beteltek a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark családi nyitónapjára meghirdetett versenypálya-avató futás regisztrációs helyei. Június 17-én nyílik először lehetőség rá, hogy bárki, aki szeret futni, kipróbálja és versenyezzen azon a vadonatúj, különleges borítású pályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban" - olvasható a vb szervezőbizottságának szombati közleményében, amelyben az áll, a cél, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és lehetővé teszik a regisztrációt a https://csaladinyitonap.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitónapján nemcsak a futópálya, hanem a hatalmas létesítmény egésze is megtelik élettel.

Az előzetes érdeklődések alapján az ingyenes fesztivál keretében családok ezrei veszik birtokba a korábban "Budapest szégyenfoltjának" számító, szennyezett, barnamezős területből újjászületett 10,5 hektáros parkot.

A pályán minden bizonnyal világrekordok születnek majd Fotó: Major Kata - Origo

ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó, rendkívül népszerű, Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették. Emellett megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de akár izgalmas létesítménytúrára is indulhatnak az érdeklődők, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket" - írták a szervezők, jelezve, hogy a különleges napon még azokba a helyiségekbe is be lehet jutni, amelyekben "az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban".

Az atlétikai vb augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengéseire több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik.

A 2023-as esztendő legnagyobb sporteseményére óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég várható. Az utóbbi hetekben a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét, ugyanis hónapokkal az atlétikai világbajnokság kezdete előtt elfogytak az összes programra érvényes, legjobb helyekre szóló "Szuperhős" bérletek. A vb kabalafigurája, YouHuu bejelentése óta pedig az egyes programokra szóló belépőkért is óriási az érdeklődés, van olyan versenynap, amelyre már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.