Vágólapra másolva!
Drámai részletek derültek ki a súlyosan megsérült Sallai Roland állapotáról, ugyanis a Freiburg magyar válogatott támadójának kettős látása van, a fejében lévő fémlap pedig már a hátralévő életében a fejében marad.

A magyar válogatott Sallai Rolandot két hete műtötték meg, miután arccsonttörést szenvedett a Bayer Leverkusen elleni bajnokin, jelenleg pedig otthon lábadozik. A játékos édesapja, Sallai Tibor a Blikknek elárulta, hogy a Németországban játszó magyar focista jelenleg otthon lábadozik, és a laza mozgást már elkezdheti.

De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben"

Sallai Roland életét örökre megváltoztatja a súlyos sérülés Forrás: AFP/Uwe Kraft

Sallai életét ugyanakkor örökre megváltoztatja ez a sérülés, mivel a lepattant csontszilánkokat meg kellett erősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel, amivel már együtt kell élnie.

"Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont.

Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében" - mondta Sallai édesapja, aki elárulta azt is, hogy fia természetesen a tévén keresztül figyeli a magyar fociválogatott Nemzetek Ligája szereplését.