Szenzáció: 21 év után játszhat európai kupadöntőt a Vasas

Nagaev Ivan, a Vasas játékosának öröme a Panioniosz elleni visszavágón
Vágólapra másolva!
A Vasas 12-6-ra nyert a görög Panioniosz ellen a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében, a párharc szerdai, hazai visszavágóján, így egygólos hátrányát ledolgozva bejutott a második számú európai kupa fináléjába.

Három héttel ezelőtt Görögországban a két csapat óriási csatát vívott egymással, a Vasas akkor háromgólos hátrányból fordított a zárónegyedre, de a házigazdák a csapatkapitány Gunasz révén az utolsó 43 másodpercben kétszer is betaláltak és 9-8-ra nyertek.

A Komjádiban ezúttal a Vasas kezdett úgy hazai környezetben, mint riválisa saját közönsége előtt, alig másfél negyed elteltével már 5-1-et mutatott az eredményjelző.

Stefan Mitrovic, a Vasas kétszeres olimpiai bajnok szerb kapusa a párharc első felvonásán nem kapta el a fonalat, végül le is cserélték, ezúttal azonban kiválóan teljesített, két negyed alatt csak két gólt kapott, így a nagyszünetben négy találatnyi (6-2) volt a piros-kékek előnye.

Nagaev Ivan, a Vasas játékosának öröme a Panioniosz elleni visszavágón Forrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik szakaszban kiegyenlítettebbé vált a játék, de a csapatkapitány Bátori két másodperccel az újabb szünet előtt tett arról, hogy ezt a játékrészt is a Vasas nyerje (9-4).

A görögök a zárónegyedben sem tudtak közelebb kerülni, az utolsó percben pedig Sedlmayer duplája tette teljessé a Vasas örömünnepét.

Férfi Eurokupa, elődöntő, visszavágó:
A-Híd VasasPlaket - Panioniosz (görög) 12-6 (2-1, 4-1, 3-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori, Sedlmayer, Nagajev 3-3, Randelovic 2, Konarik 1
Továbbjutott: az A-Híd VasasPlaket, 20-15-ös összesítéssel

A piros-kékek 2002 után játszhatnak újra döntőt nemzetközi sorozatban, akkor a Kupagyőztesek Európa Kupájában diadalmaskodtak.

A Vasas a döntőben a Savonával találkozik, amely összesítésben egy góllal bizonyult jobbnak a szintén olasz Trieste Pallanuotónál.