Vágólapra másolva!
Az angol fociválogatott csütörtök este 2-1-re legyőzte az olasz csapatot Nápolyban a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának első játéknapján. Azonban nem minden nyerte el a britek tetszését, akik kíméletlenül kritizálták a himnusz miatt az olasz származású amerikai énekesnőt, Ellynorát.

A fiatal énekesnőt érte az a megtiszteltetés, hogy a Diego Armando Maradona Stadioban elénekelhette a két nemzet himnuszát, ám a God Save the King (Isten óvja a királyt) soraival alaposan meggyűlt a baja. Az énekesnőt a közösségi médiában már a meccs alatt azzal vádolták az angolok, hogy „lemészárolta" a himnuszukat, bár ezzel vélhetően sokáig nem volt tisztában, ugyanis az Instagram oldalán egy ártatlan szelfit is megosztott a produkció után, amelyen a mutató és középső ujjával formált "V" betűt – ennek egyébként durva jelentése van az Egyesült Királyságban.

"Anglia, remélem, tetszett az ajándékom" – írta Ellynora a bejegyzése alá, amit később a negatív visszajelzések miatt kénytelen volt törölni. A Daily Mailnek adott interjújában elárulta, hogy elsírta magát és bocsánatot kért az angoloktól.

El vagyok keseredve a történtek miatt, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy nem akartam tiszteletlen lenni. Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkértek erre, mert korábban soha nem énekeltem még himnuszt, így nagyon izgatott voltam. A meccs előtti napon kétszer próbáltam el a dalt, majd a meccs előtt háromszor, de a valódi probléma az volt, hogy gondom akadt a fülhallgatómmal. A fülemben szólt a dal, majd hirtelen leállt és újraindult, így nem volt meg a szinkron" - üzente az énekesnő.