NB III: a Hajdúszoboszló visszalép a harmadosztálytól

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 09:27
null
Nem indul az NB III-ban a Hajdúszoboszló (Fotó: Tóth Imre/Hajdú-Bihari Napló)
A labdarúgó NB III Keleti csoportjának legutóbbi kiírását a 17. helyen záró Hajdúszoboszlói SE hivatalos közösségi oldalán számolt be róla, hogy nem a harmadosztályban indul a 2023–2024-es kiírásban.

„Sajnálattal közöljük, hogy az átvételt megelőző időszakból származó terhek és a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel a Hajdúszoboszlói Sportegyesület stabil működésének megtartása érdekében a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett 2023–2024. évi NB III osztályú felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban való részvételtől visszalépünk” – írta közösségi oldalán a hajdúsági csapat, megjegyezve, hogy azon dolgoznak, hogy a csapat újra a Nemzeti Bajnokságban szerepeljen.



A labdarúgó NB III-t a versenykiírás szerint a 2023–2024-es idényben 64 csapat alkotja négy 16 csapatos csoportra bontva. A Nyugati csoportot megnyerő Practical VLS Veszprém a Nyíregyházával szemben, a Közép-csoportban aranyérmes Iváncsa Kozármislennyel szemben maradt alul az osztályozón, melyet a harmadosztály aranyérmesei közül csak a BVSC-Zugló tudott sikerrel venni a Szentlőrinc ellen. A megyei bajnokok közül eredetileg tíz csapat kerül fel az NB III-ba, ezek közül a Caola SE Sopron és a Martfűi LSE mérkőzés nélkül lépett osztályt, a többi nyolc helyért 16-an küzdenek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik