Fortuna Liga: Dárdai Pál öt gólt és DAC-vereséget láthatott

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 21:55
null
A sárga-kékben játszó DAC hiába szerezte meg gyorsan a vezetést, az első félidőben újabb gólt nem tudott lőni, a Rózsahegy pedig még a szünbet előtt fordított (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák labdarúgó Fortuna Liga rájátszásában a korábbi magyar szövetségi kapitány, a legutóbb a német Herthát irányító Dárdai Pál a helyszínen tekintette meg a Dunaszerdahely–Rózsahegy mérkőzést, melyet 3–2-re a vendégek nyertek meg.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
DAC (Dunaszerdahely)–MFK Ruzomberok (Rózsahegy) 2–3
Dunaszerdahely,
MOL Aréna,5068 néző
FC DAC 1904:
Veszelinov – Blackman, D. Kruzliak, Brunetti, E. Davis – Dimun (Andrezinho, 77.), Njie (Krsztovics, a szünetben) – Moumou (Verlinden, 72.), Nebyla, Andzouana (Balogh N., 58.) – Sharani (Ciganiks, a szünetben). Vezetőedző: Joao Janeiro
MFK Ruzomberok:Krajcírik – Fabis, Maslo, Mojzis, Madlenák – Luterán (Múdry, 89.), F. Lichy – Regáli (Gerec, 61.), Domonkos, Rymarenko (Dungel, 66.) – T. Bobcek. Vezetőedző: Peter Struhár.

A DAC légiós magyarjai: Veszelinov Dániel kezdett,Balogh Norbert csereként állt be az 58. percben, mígHahn János (sérült), Kalmár Zsolt (sérülés után), Szánthó Regő (koronavírus után) és Szendrei Ákos nem szerepelt a keretben.

G.: Dimun (2.), Krsztovics (84.), ill. Regáli (6.), Mojzis (20.), Bobcek (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Joao Janeiro több stabil játékost kihagyott adunaszerdahelyi kezdőcsapatból, többek között Balogh Norbertet is. Mivel már korábban eldőlt, hogy aDAC anegyedik helyen fejezi be abajnokságot és az Európa-konferencialigáért rájátszásmeccs vár rá, aportugál mester pihentette alegjobbjait. Szánthó Regő még akispadon sem volt, mivel az elmúlt napokban koronavírus-fertőzésen esett át.

Akezdőcsapatok bemutatásakor alegnagyobb éljenzést Veszelinov Dánielen kívül Davis és Blackman kapták. Akét panamai közönségkedvencet ugyanis Janeiro mester hosszú hetek óta mellőzte.

Ameccs előtt Andrejs Ciganiksnak is szólt a taps, aki egy különleges díjat vett át: áprilisban a szavazatok alapján ő rúgta a legszebb gólt a Fortuna Ligában.

Rögtön két perc után valószínűleg eldőlt, hogy a májusi legszebb gólt is dunaszerdahelyi futballista kapja,Milan Dimunugyanis egy kipattanó labdát kapásból a 16-os sarkából a léc alá vágott. A vezető találatnak Dárdai Pál is örült, aki Világi Oszkár klubtulajdonos társaságában követte a találkozót.

Dárdai Pál (felső sor, balról a második) is kint volt a DAC meccsén a klub tulajdonosa, Világi Oszkár (felső sor, balról a harmadik) mellett (Fotó: Duducz Tibor)
Dárdai Pál (felső sor, balról a második) is kint volt a DAC meccsén a klub tulajdonosa, Világi Oszkár (felső sor, balról a harmadik) mellett (Fotó: Duducz Tibor)

A sárga-kék jókedv azonban nem tartott sokáig. Egy gyors ellentámadás után Martin Regáli közelről kiegyenlített – Veszelinov Dániel 309 perc után kapott gólt. Sőt nemsokára egy kapu előtti tömörülés után a Rózsahegy átvette a vezetést, Alexander Mojzis talált be. Jó mecset láthatott az 5068 néző, mindkét együttes támadó felfogásban játszott, helyzetek alakultak ki mindkét oldalon.

A szünetben az ETO FC női csapatáé volt a főszerep, a győriek elhozták a Magyar Kupa-győzelemért járó serleget a MOL Arénába. A lányoknak személyesen Világi Oszkár gratulált, aki a győri klub tulajdonosa is. A felköszöntött együttes pedig átnyújtott neki egy kupagyőzelemért járó aranyérmet.

A szünetben kettőt cserélt a hazai edző, majd az 58. percben Balogh Norbertet is pályára lépett. Ebben az időszakban nagyon rákapcsolt a B-közép a buzdításra. Nagyon nyomott a DAC és jöttek a gólszerzési lehetőségek. Brunetti, Krsztovics, Moumou lövéseit azonban Krajcírik védte. Két tizenegyesgyanús eset is történt, de Kruzliak játékvezető továbbot intett. A másik oldalon Veszelinovnak is résen kellett lennie Gerec veszélyes lövése után. A 76. percben már a magyar kapuvédő is verve volt, amikor Tomás Bobcek szépségdíjas sarkazással vette be a hazai kaput. Hat perccel a vége előtt Nikola Krsztovics szépített. A találkozó végén a levegőben lógott az egyenlítés, azonban maradt a 2–3.

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc. VÉGE A MECCSNEK, KIKAPOTT A DAC.

90.+4. perc. a vendégek mestere, Struhár is sárga lapot kapott reklamálásért.

90+2. perc. Gerec volt szabálytalan Krsztoviccsal szemben, sárga lap!

Három perc a hosszabbítás.

90. perc. Verlinden lőtt éles szögből, Krajcírik védett.

89. perc. Luterán helyett Múdry állt be.

89. perc. Előbb Davis szögletét vágják ki röviden a védők, majd Andrezinho lövését blokkolják.

87.-88. perc. Bobcek szabálytalankodott sárga lapot érően Cigankisszal szemben. Ígéretes helyről jöhetett hazai szabadrúgás, Davis lövése a sorfalról pattant szögletre.

84. KRSZTOVICS CSÖKKENTI A HÁTRÁNYT! A hazaiak támadója a szélen két védővel találta szembe magát, ezért éles szögből a lövést választotta és az eddig remeklő Krajcírik olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az túljutott rajta. 2–3

80. perc. BOBCEK! Oldalról, szabadrúgásból érkezett a labda a vendégcsatár fejére, de nem találta el a kaput.

77. perc. Andrezinho állt be Dimun helyére.

75. perc. KIMARADT DAC-HELYZETEK UTÁN ÚJABB GÓLT SZEREZTEK A VENDÉGEK! Egy kényszerítőt követően Fabis passzolt középre Nebyla mellől, Bobcek pedig háttal a kapunak sarokkal ért bele a labdába, ami átment Veszelinov kezei között. 1–3

72. perc. Moumou helyére érkezik Verlinden.

71. perc. A hazaiak vezetőedzője, Joao Janeiro kapott sárga lapot reklamálásért.

68. perc.Balogh lövését blokkolták a vendégek, a kipattanóból Nebyla lőtt mellé.

66. perc. Dungel jön Rymarenko helyére a vendégeknél.

66. perc. A KAPUS MAJDNEM GÓLPASSZT ADOTT... Krajcírik hosszú kirúgásával Gerec lépett ki és a tizenhatoson belül, éles szögből lőtt, de Veszelinov védett.

64. perc. Krsztovics lapos beadása felpattant az egyik vendégjátékos kezére, de a játékvezető nem sípolt.

62. perc. Krajcírik időhúzásért kapott sárga lapot.

61. perc.Regálit Gerec váltotta a vendégeknél.

59–61. perc.Moumou, majd Dimun is távoli lövéssel próbálkozott, de egyikük sem találta el a kaput.

58. perc. Krsztovics a tizenhatoson belülről lőtt a kapu mellé, majd cseréltek a hazaiak: Andzouana helyére Balogh Norbert állt be.

56. perc. BRUNETTI 30-RÓL! Nagy bomba volt, Krajcírik fölé tolta.

55. perc. Davis játszotta a labdát szélről a középen érkező Moumounak, akinek a lövését Krajcírik megfogta.

50 .perc. Moumou passzából Krsztovics lőtt laposan, Krajcíriknek nem okozott gondot a védés.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ.

Két csere a szünetben hazai oldalon: Krsztovics és Ciganiks érkezett Njie és Sharani helyére.

Az ETO FC Győr Magyar Kupa-győztes női csapata is tiszteletét tette a pályán a szünetben (Fotó: Duducz Tibor)
Az ETO FC Győr Magyar Kupa-győztes női csapata is tiszteletét tette a pályán a szünetben (Fotó: Duducz Tibor)

45.+2. perc. VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc. Luterán visszarántotta Blackmant, sárga lap.

42. perc. NAGYOT VÉDETT A VENDÉGEK KAPUSA! Andzouana balról játszotta meg a második hullámban érkező Dimunt, akinek a rövidre tartó lövését Krajcírik bravúrral hárította.

A rózsahegyiek vezetőedzője a korábban Nyíregyházán és Pápán az NB I-ben is futballozó és két időszakot a DAC-ban is játszó Peter Struhár. A rózsahegyiek irányításával kilenc meccse veretlenek a bajnokságban, a kilenc meccsből ötöt meg is nyertek. Nem véletlen, hogy a fordulót a 2. helyről várták a rózsahegyiek. A DAC-ot márciusban hazai pályán 4–1-re verték meg, ősszel Dunaszerdahelyen gól nélküli döntetlenre végeztek, viszont szeptemberben a DAC 2–1-re nyerni tudott Rózsahegyen. A DAC a Rózsahegy elleni, márciusi vereség óta hét bajnoki meccséből csak kettőt tudott megnyerni, egy vereség és négy döntetlen mellett.

27. perc. HAZAI HELYZET. Dimun kapu elé ívelt labdájára ketten is érkeztek, de a kimozduló Krajcírik kapus szerezte meg a labdát.

26. perc. Regáli távoli kísérlete jócskán elkerüli a kaput.

23. perc. Kruzliak kapott sárga lapot, miután odalépett Bobceknek.

20. perc. FORDÍTOTT A RÓZSAHEGY! Domonkos ívelt a hazai kapu elé, Davis felfejelte a labdát a magasba, Veszelinov pedig az előtte állók miatt nem tudta elütni a labdát, ami Mojzis fejéről a kapuba pattant. 1–2

10. perc. A Ruzomberok tizenhatosánál passzolgatott a DAC, Dimun megjátszotta a teljesen üresen álló Nebylát, aki túl sokat várt a lövéssel, így Maslo blokkolni tudott.

8. perc. Fabis emelésénél résen volt Veszelinov, aki lehúzta a labdát.

6. perc. ITT AZ EGYENLÍTÉS! Gyors kontra végén Regáli egalizált: Bobcek kapott remek indítást, a hazai tizenhatos jobb sarkánál becsapta Brunettit, majd a túloldalon érkező Regáli elé tálalt, aki 12 méterről értékesítette a helyzetet.

2. perc.MÁRIS VEZET A DAC, DIMUN! Blackmant szerelte a tizenhatoson belül Mojzis, de röviden rúgta el a labdát, az érkező Dimun pedig 16-ról, kapásból a léc alá lőtt. 1–0

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS.

A mérkőzés hamarosan kezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Két fordulóval a bajnokság vége előtt már eldőlt, hogy a DAC a negyedik helyet szerzi meg a szlovák Fortuna Ligában és május 24-én az Európa-konferencialigában való szereplésért folyó selejtező elődöntőjében a Trencsént fogadja. Előtte azonban még két találkozó vár Joao Janeiro mester tanítványira. Az elsőn a tabellán 2. helyen álló Rózsahegy lesz az ellenfél (az már korábban eldőlt, hogy a Slovan nyeri a bajnokságot).

,,Az elmúlt napokban intenzíven edzettünk, készültünk a bajnokság hajrájára. Kaptunk egy szabad hétvégét, hogy mindenki egy kicsit rakja rendbe a fejét és maximálisan ráhangolódjon az előttünk álló meccsekre. Ugyan a Rózsahegy, majd a Nagyszombat elleni találkozók eredményei már nem lesznek hatással a táblázatban elfoglalt helyünkre, de mindkét összecsapásból a maximumot szeretnénk kihozni. A selejtezőmeccs csak azután jön” – mondta a meccs előtt a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert.

A DAC a két remek hazai siker, a Zsolna és a Slovan elleni összecsapás után csalódást jelentő 0–0-s döntetlent ért el a Szered ideiglenes otthonában.

,,Nem sikerült a legjobban a meccs, kimaradtak a helyzeteink, de a múlttal nem szabad foglalkozni. Tanulni kell a hibákból és előre kell tekintenünk. Most a Rózsahegyet fogadjuk és győznünk kell. Gyarapítani szeretnénk a pontjaink számát. Nem lenne rossz hazai pályán sorozatban harmadszor is 2-0-ra győzni... A Rózsahegy agresszívan játszik. De nekünk tudtára kell adnunk a második helyen álló együttesnek, hogy mi vagyunk otthon. Mindent beleadva kell játszanunk. Bízom benne, hogy a szurkolóink segítségével meglesz a három pont.”

Valószínű, a három hosszabb ideje sérült játékoson kívül (Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos, Hahn János) Szánthó Regő is hiányozni fog. A 21 éves játékos az elmúlt napokban koronavírus fertőzésen esett át.

A dunaszerdahelyi szurkolók reménykedtek, hogy a magyar válogatott júniusi meccsein ismét szerepelhet majd DAC-játékos. Balogh Norbert ugyanis az utóbbi hetekben nagyon jó formában játszott, többször bekerült a forduló válogatottjába is, de Marco Rossitól végül nem kapott meghívót dunaszerdahelyi futballista.

,,Rossi mester döntése, kiket hív meg, kiket szeretne látni a válogatottban. Ezt tiszteletbe kell tartani” – fogalmazott Balogh Norbert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik