PSG: Én leszek a Real Madrid legnagyobb szurkolója a BL-döntőben – Mbappé

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 21:26
null
Kylian Mbappé (jobbra) köszönetet mondott a PSG elnökének, Nasszer al-Kelaifinek is (Fotó: AFP)
Ahogyan szombaton beszámoltunk róla, Kylian Mbappé szerződést hosszabbított a francia Paris Saint-Germain csapatával, így véget ért az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb átigazolási kálváriája. A 23 éves támadó most egy nyílt levelet tett közzé a Twitter-oldalán, amiben elmondja, milyen tényezők álltak a döntésének hátterében.

 

„Már kiskorom óta ahelyett, hogy álmodoztam volna az életről, inkább az álmaimat éltem meg. Azóta ugyanaz a motiváció és szenvedély hajt” – kezdi levelét Kylian Mbappé. Elmondta, hogy gyerekkora óta próbál előre jutni, az egyik kihívásról a másikra.

„Szeretnék őszinte köszönetet mondani a Real Madridnak és az elnöküknek, Florentino Péreznek. Szerencsésnek és kiváltságosnak nevezhetem magam, hogy egy ilyen nagyszerű klub szeretett volna megszerezni. Megértem a csalódottságukat. Én leszek a Real Madrid első számú szurkolója a Bajnokok Ligája-döntőben Párizsban, az otthonomban.”

A francia csatár állítólag korábban szóban megállapodott a Real Madriddal, a spanyol fővárosban már elő is készítették az érkezését, amikor jött a hír, hogy mégis hosszabbít. Mbappé így indokolta a maradását: „Meg vagyok győződve arról, hogy itt tovább tudok fejlődni, egy olyan klubban, amely rendelkezik a céljaink eléréséhez szükséges eszközökkel. Szeretnék köszönetet mondani Nasszer al-Kelaifinek a bizalmáért, a megértéséért és a türelméért.”

 


Ander Herrera
, a PSG középpályása közben elárulta, hogy a csapat játékosai is akkor tudták meg, hogy Mbappé hosszabbít, amikor az egész világ: „Nem tudom, hogy elmondta-e (Mbappé – a szerk.) Asrafnak (Hakimi – a szerk.) vagy bárkinek, aki közel áll hozzá, de nekem fogalmam sem volt róla."

„Amikor már a stadionban voltunk, ő nem volt bent az öltözőben, meglepett minket, hogy valamit elkezdtek felállítani a pályán” – idézte fel Herrera a Metz elleni mérkőzés előtti pillanatokat.

Mbappé 2025-ig írt alá a PSG-vel, a hírek szerint a klub a 300 millió eurós aláírási pénz mellé idényenkénti 100 millió eurós fizetéssel és az edzőkérdésbe, valamint a játékoskeretbe való beleszólási joggal bírta maradásra a francia csillagot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik