Vágólapra másolva!
A 33 éves, háromszoros válogatott, tavaly visszavonult kézilabdázó Tillinger Tamara mellrákkal küzd, és állítása szerint nem fogja feladni a harcot a gyógyulás érdekében.

A 33 esztendős, Csákváron, majd Székesfehérváron nevelkedett kézilabdázó már két kemoterápiás kezelésen van túl. A volt sportoló keményen harcol a mellrák ellen - derült ki a feol.hu oldaláról.

– mesélte a betegségét nyíltan felvállaló, Fehérváron az NB I-ben összesen kilenc évet, Dunaújvárosban két szezont, Mosonmagyaróváron három esztendőt kézilabdázó Tilinger Tamara.

A Pumi becenévre hallgató sportoló remek játékos volt Forrás: -Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Pumi becenévre hallgató játékos 2021. januárjában vonult vissza az aktív sporttól, s azonnal Svájcba, a kézilabda-edzőként is dolgozó párja mellé költözött. Azért belekóstolt a svájci élvonalba is, de a rövid visszatérés, néhány edzés után hamar rájött, elég volt számára a kézilabdából. A két hónappal ezelőtti, drámai napot követően azonnal orvoshoz fordult. A mammográfiai vizsgálatot követően egy héttel a nőgyógyász vett biopsziát, egy héttel később pedig kiderült, hogy a daganat rosszindulatú.

- jelentette ki az ex-kézilabdázó.

Tamara nem adja fel Forrás: --Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tamara összesen nyolc kemoterápiás kezelést kap, kettőn már túl van. Az első négy dózis keményebb, a második négyes sorozat immunterápiával egybekötött biológiai kezelés, ami nem annyira sokkoló.

A pályafutása során 475 meccsen 2616 gólt dobó Tilinger Tamara rettentő erős, pozitívan tekint betegségére is, egy újabb legyőzendő akadályt lát benne.

A buktatókhoz pedig rendesen hozzáedződött, hét térdműtéten esett át karrierje során. Szeptember elejére ér a kemoterápia végére, majd hat hét pihenő után vár rá a műtét. A legbiztonságosabb megoldásra törekszik,

minden bizonnyal mindkét melle eltávolításra kerül.

Azt követően sugárterápiát kap a Csákváron, a szülői háznál gyógyuló Tamara, majd pedig hormongyógyszeres kezelés gondoskodik a teljes gyógyulásról. A bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa ezüst- és bronzérmes Tamara csupán azt sajnálja, hogy nem végezhet pulzusnövelő mozgást. Édesanyjával, testvérével sétál, Áron focimeccseit nézi meg Csákváron.

- mondta el Tillinger Tamara.