Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Gareth Bale a Los Angeles FC labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

Az elmúlt napokban még arról szóltak a hírek, hogy a válogatott szélső menedzsmentje tárgyalásokat folytatnak a Cardiff City vezetőivel, ám úgy tűnik a walesi sztár nem igazol az angol másodosztályba. A The Athletic információi szerint ugyanis Bale beleegyezett, hogy az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Los Angeles FC-hez szerződjön egy évre, de opciós joggal 18 hónappal meghosszabbítható a kontraktus.

A hírt egyébként az átigazolási hírekben mindig jártas Fabrizio Romano is megerősítette, aki a Twitter-oldalán kész tényként közli, hogy Bale a kaliforniai csapat játékosa lesz, bár az együttesnél ennek még semmilyen hivatalos nyomát nem látni.

A Los Angeles FC, amely az előző idényben kilencedik helyen végzett az MLS nyugati főcsoportjában, idén nyáron már szerződtetett egy világklasszis labdarúgót az Európa-bajnok Giorgio Chiellini személyében.

Bale korábban kiemelte: mindenképpen játékban akar lenni, hogy megfelelő állapotban legyen a világbajnokságra.

Gareth Bale jó formába akar kerülni a vb-re Forrás: AFP/John Thys

A 32 éves walesi klasszis szerződése június végén jár le a Real Madridnál, amellyel az elmúlt kilenc évben 19 trófeát nyert, közte ötször a Bajnokok Ligájában ért csúcsra. Sorozatos sérülései miatt azonban teljesítménye elmaradt a várakozásoktól - annak idején a világ legdrágább átigazolása volt, a spanyol gárda 100,8 millió eurót fizetett érte a Tottenham Hotspurnek -, és az őt egyre élesebben kritizáló szurkolókkal is megromlott a kapcsolata.