Gareth Bale miatt kártérítést kap David Beckham csapata

UEFA Nations League football match Horizontal
Wales' striker Gareth Bale reacts after the UEFA Nations League - League A Group 4 football match between Netherlands and Wales at the Feyenoord "De Kuip" stadium in Rotterdam, on June 14, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madridtól távozó Gareth Bale rajta volt az Inter Miami kívánságlistáján, de mivel a walesi játékost a Los Angeles FC szerződtette, David Beckham klubja kártérítést kap.

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Los Angeles FC ingyen szerződtette a Real ötszörös BL-győztes klasszisát, aki az Inter Miami kívánságlistáján is rajta volt. David Beckham klubja nem tudta leigazolni a walesi szélsőt, de egy bizarr szabály miatt kártérítést kap riválisától.

Az MLS-ben uralkodó szabályok szerint a klubok a kívánságlistájukon 7 labdarúgót tüntethetnek fel.

Mivel végül az LAFC-hez került Bale, a Los Angeles-i együttesnek 50 ezer dollárt (több mint 19 millió forintot) kell átutalnia az Inter Miami bankszámlájára kompenzáció gyanánt.

A 32 éves walesi sztár egy évre írt alá új klubjához, de szerződése 18 hónappal meghosszabbítható. A csapattársa lesz többek között az Eb-győztes olasz hátvéd, Giorgio Chiellini, aki szintén ezen a nyáron került a csapathoz. Mindketten július 7-én mutatkozhatnak be, vagyis másnap, a Los Angeles Galaxy elleni városi rangadón már ott lehetnek a pályán.

Forrás